Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Iskanje prireditev
Posebnosti
Akcije TVU 2019
Izvajalci
TVU v številkah

Promocijsko gradivo TVU


Vzemi si čas za fokus!
Izvajalec: Produktiva d.o.o. , PRODUKTIVA, izobraževanje, treningi in svetovanje za upravljanje s časom, d.o.o.
PRIREDITEV: Prireditev TVU

Naslov prireditve: Vzemi si čas za fokus!
Kratek opis: Morda se tudi vam dogaja, da med tednom vse težje najdete čas za globoko osredotočenost? Mogoče se tiste prioritete, za katere bi si bilo vredno vseti nekaj več časa, stalno selijo na seznam »jutri«? Če je tako, vas vabim, da se udeležite delavnice »Vzemi si čas za FOKUS« kjer boste izvedeli, kako lahko z malimi, a zelo učinkovitimi prilagoditvami v vaši vsakodnevni rutini, močno povečate dnevni izplen časa.
Produktivnost se namreč meri v hitrosti zaključevanja nalog. Problem, ki ga imajo danes mnogi ljudje, je v tem, da se veliko začenja, malo pa zaključi.
Prekinitve, motnje, distrakcije so danes stalnica, ki nam vsem kradejo sposobnost ohranjanja pozornosti dovolj dolgo, da bi delo učinkovito zaključevali. Hkrati pa trenirajo naše možgane na impulzivno odzivanje. Ker v med delovnikom ne najdemo časa za fokus - ker se impulzivno odzivamo na horuk akcije, last minute ideje in nepričakovane požare -, delo pogosto morda tudi vi nosite domov in si s tem kratite čas za počitek in nabiranje novih moči.
Na delavnici se boste naučili upravljati s fokusom. Bistvo upravljanja s fokusom – kar je tudi bistvo delavnice - je ustvariti čas za delo tako, da za naše možgančke delo postane zabavno kot igra.
Ljudje danes izgubljamo bitko na obeh straneh – na strani dela in življenja. V knjigi FOKUS opisujem vdor »pametnih« motilcev v naš vsakdan in hkrati navajam 6 ključnih načel dobrega upravljanja s časom, ki že več kot 800 pre-zaposlenim ljudem pomagajo ohranjati dvigniti učinkovitost, vzpostaviti zdravo ravnovesje med življenjem in delom ter stalno dosegati stanje globokega fokusa, znanega tudi kot področje Flowa ali slovensko Zanosa.
Kaj se boste naučili na delavnici:
Sodobne »pametne distrakcije« oz motilci in kako se nanje odzivamo – stresni odziv in umirjanje
Kako delujejo možgani, kaj je ADHD in kako pod pritiskom impulzev delujejo procesi odločanja in odzivanja
Fokus in produktivno delovanje – 5 stvari, ki jih morda še niste vedeli o delovnanju koncentracije
Kaj so to peak performance intervali in kako jih lahko izkoristimo
Kakšen je najbolj efektiven sistem planiranja – v času konstantnih sprememb in »agile« načina delovanja
Zakaj je pomembno, da vodimo evidenco zaključenih nalog
In še zabavno bo, to obljubim ☺

Prijave pobiramo na mali: info@ypsilon.si

Predava Meta Grošelj – avtorica knjige FOKUS

Meta je pisateljica, predavateljica, trenerka mehkih poslovnih veščin in coachinja, specializirana za javno nastopanje, komunikacijo in produktivnost. Njena prva knjiga FOKUS pomaga ljudem razumeti in obvladati usmrjanje pozornosti – ki je danes, v času »pamtne« tehnologije vse bolj in bolj pod napadom. Knjiga je v Sloveniji dosegla zelo lep uspeh – v polovici leta je bilo prodanih 500 izvodov knjige na katero imajo bralci res same pozitivne odzive. Meta se trenutno intenzivno ukvarja s področjem javnega nastopanja – išče podjetnike, podjetja in korpo time, ki jih zanimajo treningi javnega nastopanja - saj piše novo knjigo z delovnim naslovom TREMA, v kateri povezuje marketing v času osebnih blagovnih znamk s pregovornim strahom pred javnim izpostavljanjem v dobi družabnih omrežij. Meta ima z javnim nastopanjem precej izkušenj. Zadnjih nekaj let je kot certificirana ACE coachinja trenirala kliente s celega sveta na Akademiji Profesionalnih govorcev Andyja Harringtona v Veliki Britaniji. Zase pravi, da že celo življenje ustvarja in pripoveduje zgodbe, le mediji se spreminjajo. Začela je za radijskim mikrofonom. Nadaljevala z zgodbami blagovnih znamk in korporativnih indentitet. Danes raziskuje zgodbe pozitivne psihologije ter piše knjige, ki pomagajo ljudem ozaveščati in spreminajti slabe navade, mentalne vzorce in strategije, ki jih kot nevidne niti držijo stran od idealnega scenarija, ki mu pravimo življenje.

Link na landing page https://mailchi.mp/metagroselj.com/knjigafokus

Link v spletno trgovino https://metagroselj.com/izdelek/knjiga-fokus
Koda za popust : Y-50


Izvlečki iz knjige

Ogromno časa nam je znotraj delovnih ur prikrito »ukradenega« zaradi distrakcij ali motilcev, ki nam vsem sistematično jemljejo fokus, ki ga potrebujemo, da delo opravimo v doglednih rokih. Loviti pozornost je danes težko.
Če smo pred leti upravljali čas, danes upravljamo svojo pozornost. Mora biti zavestno pod našo kontrolo. Komu jo bomo namenili? Kdaj? In koliko? Vse to so danes ključna vprašanja učinkovitosti mentalnega dela.
Vse, kar ni akcija, je DISTRakcija.
Kljub temu da imamo v sodobnem svetu na razpolago toliko »pametne« tehnologije, živimo precej neumna življenja. Orodja, ustvarjena z namenom, da nam pomagajo ustvariti več, nas dejansko onemogočajo. Sistematično nam kradejo pozornost, ki jo potrebujemo, da se osredotočimo in delo zaključimo.
Tako smo danes dvakrat bolj utrujeni, imamo občutek, da se delavnik skoraj nikoli ne neha in da opravljamo delo dveh, treh ljudi.
Na naših »pametnih« delovnih orodjih ves čas plešejo, skačejo, piskajo in pingajo vabljive vsebine, ki se jim začuda ne moremo upreti. Zdijo se tako zelo pomembne, nujne in aktualne.
Danes živimo v tako imenovani »ekonomiji pozornosti«, v kateri je naša pozornost dobila menjalno vrednost. Kot bi bila dobrina. Predmet. Stvar.
Zaposleni pri Googlu, Twitterju, Facebooku …, ki so pravzaprav soustvarili ta zasvajajoča okolja, se sami oddaljujejo od interneta, naročajo svojim IT strokovnjakom, naj jim montirajo »varovala« pred surfanjem ali nalaganjem
aplikacij ter zaklepajo svoje pametne telefone v trezorje, da do njih ne morejo dostopati.
Pojem »ekonomija pozornosti« prihaja iz izvorne celice te industrije, naravnost iz levjega brloga.


Vodja: Jerneja Šegatin
Telefon: 031 299 180
Zadnji popravek: 17.05.2019, 10:19:48

TERMINI
1
Datum prireditve: 
11. 6. 2019
Ura: 18:00 - 20:00
Naslov: ABC Hub, Letališka 3, 1000 Ljubljana - spodnja etaža Emporiuma
Država: SlovenijaObčina: Ljubljana
Opombe: Prijave pobiramo na mali: info@ypsilon.si
Zadnji popravek: 17.05.2019, 10:19:48

 Št. prikazov te prireditve: 121
 Št. prikazov vseh prireditev: 715.483

  Promocija izpisane prireditve
  Uporabite Facebook za promocijo te prireditve (če se slikica ne prikaže, še 1x odprite):


  Spletni naslov izpisa:
  

 Informativni zemljevid (glede na podatke, napisane v naslovu termina prireditve)
Prikaži vecji zemljevid


 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Koledar prireditev TVU

Danes | Jutri | Pojutrišnjem

Posebnosti:
Radijske in TV oddaje
Odprti telefoni
Spletne strani
Zunaj Slovenije

Kaj se dogaja v TVU 2019?

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
  Na prvo stran TVU! Andragoški center Slovenije Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  
 

(C) 1996-2020 Andragoški center Slovenije, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 13:35
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik

 

 
rank tracker