Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2001
Melita Cimerman iz Maribora

TVU soustvarjamo

Študijski obisk estonskih koordinatorjev festivala učenja


Študijski obisk mreže koordinatorjev estonskega festivala učenja je bil priložnost za medsebojno izmenjavo izkušenj in zamisli pri organiziranju slovenskega TVU oziroma estonskega Tedna učečih se odraslih / Täiskasvanud õppija nädal. Srečanje je bilo tudi priložnost, da smo se skupaj s slovenskimi koordinatorji ozrli na TVU 2008, ocenili sadove prizadevanj in zbrali pobude za nadaljnje delo.

Estonski kolegi so se mudili v Sloveniji od 19. do 23. septembra, dan pred srečanjem z mrežo koordinatorjev TVU so se sestali s sodelavci Andragoškega centra Slovenije. Na sestanku smo jim predstavili ACS ter vidike nacionalne koordinacije TVU, predstavnice ANDRAS, estonske krovne organizacije, pa so spregovorile o njihovi vlogi. V ponedeljek zjutraj sta predstavnici pristojnih ministrstev predstavili estonski in slovenski sistem izobraževanja odraslih, zadnjega dne pa so gostje obiskali Ljudsko univerzo Jesenice. Vsa srečanja so potekala v angleškem jeziku pod naslovom 'Estonian versus Slovenian Learning Festival - Exchange of Experiences'.

Ves čas obiska so udeleženci iz obeh držav izražali navdušenje nad priložnostjo, da se družijo in pogovarjajo o pristopih kot tudi dosežkih obeh festivalov učenja. Skupna jim je bila tudi želja, da v prihodnosti sodelujejo v še večji meri.

Program srečanja >>
Seznam udeležencev >>

 


 

<< Nazaj

 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik