Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2014
Jurček Nowakk iz Domžal

TVU soustvarjamo

Osebna izkaznica projekta TVU-Grundtvig

Naziv projekta:

Širitev in krepitev evropske razsežnosti gibanja Tedna vseživljenjskega učenja
Widening and Strengthening the European Dimension of the LLW/LF Movement

   


Kratki naziv: TVU-Grundtvig

Časovni okvir: 2002-2004
Program: Grundtvig 1
Spletna stran:
http://www.llw5.org  

Koordinator: Andragoški center Slovenije
Partnerske države: Bolgarija, Nemčija,
Slovenija, Španija, Švica (tihi partner),
Romunija


Vsebina: prenos in izmenjava izkušenj in znanj; krepitev nacionalnih struktur in pristopov k načrtovanju, pripravi, izpeljavi in evalvaciji festivalov učenja z namenom, da se okrepijo nacionalna in mednarodno gibanje festivalov učenja.

Opis: Partnerji so si pod vodstvom ACS zastavili mnogo operativnih ciljev z namenom, da si izmenjajo izkušnje ter obogatijo nacionalna orodja in pristope k organizaciji festivalov učenja v letih 2003, 2004 in za naprej. Vse države, razen Španije, so do začetka sodelovanja že izpeljale lastne festivale, španski partnerji pa so se projektu priključili z namenom, da pridobijo znanja in orodja za organiziranje prvega španskega festivala. Tega sta španska partnerja - Zveza španskih ljudskih univerz in Raziskovalni inštitut za družbene vede in izobraževanje pri Univerzi v Barceloni - s skupnimi močmi in ob strokovni podpori projektne skupine izpeljala novembra 2003. Partnerji smo dogodkom v Madridu in Barceloni vtisnili mednarodni pečat: s prispevki smo sodelovali na nacionalni slovesnosti in omizju na temo Vseživljenjsko učenje in izobraževanje odraslih v Španiji in drugih evropskih državah; za razstavo promocijskih in informativnih gradiv smo prispevali gradiva o naših festivalih, med njimi tudi video posnetke; na tretjem kongresu literarnih krožkov smo se skupaj s 300 španskimi udeleženci vključili v ad hoc bralne krožke.

Rezultati: pregled stanja na področju vseživljenjskega učenja v posameznih državah; priročnik za koordinacijo festivala ter usposabljanje koordinatorjev, preveden v pet jezikov; nacionalni nabori orodij: model, letni akcijski načrt, načrt promocije in diseminacije; instrumentarij za evalvacijo; spletno zasnovan informacijski sistem za registracijo, pregled (v obliki spletnega koledarja prireditev) in evalvacijo festivalov učenja; spletna stran, osem izdaj e-biltena in skupno promocijsko gradivo; prvi festival učenja v Španiji (november 2003).


 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik