Slovenska različica English version Teden vseživljenjskega učenja
Zbirni koledar PU
Video produkcija
Glas učečih se
Foto in video utrinki
E-kotiček
Dobrodošli v e-kotičku o e-izobraževanju!
 
Na Andragoškem centru Slovenije smo razvili E-kotiček, da bi vam omogočili dostop do sistematično urejenih in aktualnih spletnih informacijskih virov predvsem s področja e-izobraževanja. V e-kotičku pa so na voljo tudi spletni viri, ki se vsebinsko povezujejo z e-izobraževanjem. Gre za spletne vire s področja študija na daljavo in deloma tudi s področja uporabe sodobne informacijsko komunikacijske tehnologije v izobraževanju. Preko e-kotička (rubrika Zanimive povezave ACS) lahko dostopate tudi do ponudbe izobraževalnih programov v obliki e-izobraževanja oziroma študija na daljavo in do multimedijskega portala ACS.
 
Razvoj e-kotička je sofinaciran iz sredstev Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter iz sredstev mednarodnega projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih 2012-2014 v Sloveniji.
Informacije o relevantnih spletnih povezavah s področja e-izobraževanja pridobivamo na različne načine - večinoma na podlagi rednega pregledovanja in selekcioniranja novic, ki nam jih po elektronski pošti pošiljajo mednarodne in druge organizacije (npr. EDEN, ICDE, EADTU, ipd.), spletni portali ter elektronske revije s področja e-izobraževanja. Nekaj informacij pa pridobimo tudi preko Facebook-a in s pomočjo Googl-a.
 
V strokovni literaturi in v praksi obstajajo različna pojmovanja e-izobraževanja. Pri izboru vsebin za e-kotiček smo izhajali večinoma iz ožje opredelitve. Gre za prostorsko in časovno neodvisno izpeljavo učnega procesa in uresničevanje sodobnih pedagoških pristopov v praksi.
 
Spletne informacije v e-kotičku so prikazane v osnovnih vsebinskih sklopih in podsklopih. Zaradi narave spletnih informacij mestoma ni bilo možno začrtati jasne meje med različnimi sklopi oz. podsklopi. Zato boste lahko koristne informacije o isti temi, ki vas zanima, lahko našli v več sklopih (npr. v relevantnem vsebinskem sklopu pa tudi v spletnih virih znanja in elektronskih revijah).
 
Zaradi omejenih finančnih sredstev vam lahko v okviru e-kotička zaenkrat ponujamo iskanje željenih spletnih informacij in kontaktiranje sodelavke ACS. E-kotiček nameravamo še nadgrajevati in redno dopolnjevati. Če poznate kak zanimiv spletni vir s področja e-izobraževanja, pa ga niste našli v e-kotičku, nam ga prosim sporočite na e-mail: margerita.zagmajster@acs.si, pa ga bomo umestili v e-kotiček.
 
Vabljeni na ogled e-kotička!
 
Mag. Margerita Zagmajster


Izberite vsebinski sklop s področja e-izobraževanja:


 << Nazaj

 Sodelujemo z:  

 


Diseminacija
Obveščanje politikov, strokovnjakov in najširše javnosti o projektnih dejavnostih in izidih: diseminacija
e-kotiček

Dostopajte do aktualnih informacij na področju e-izobraževanja: e-kotiček.

Facebook

Pridružite se nam na FB strani projekta TVU

Projekt PU

koordinira:


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

in s podporo:     
 

(C) 2012-2020 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 13:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
Vsebinska zasnova in urejanje: mag. Zvonka Pangerc Pahernik

 

 
rank tracker