Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice

Priznanja 2007
Študijska skupina računalništvo 8. stopnje pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje Murska Sobota

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2003

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Marija Saje iz Ljubljane
 

Profesorici Mariji Saje je hvaležnih več rodov slovenskih izobražencev, ki so svoje znanje nabirali v gimnazijah, na katerih je poučevala. Njena poklicna pot se je začela med svetovnima vojnama. Morala se je soočiti s predsodki pretežno moškega profesorskega zbora in dijaštva. Prepričana, da znanje odpira vsa vrata, jih je sklenila prepričati s svojo strokovnostjo in nenehnim spopolnjevanjem. In uspelo ji je! Tudi na državni ravni. Po II. svetovni vojni je namreč dosegla, da je bil pouk francoščine vključen v gimnazijski program.

Oprijela se je novih učnih metod, med katerimi je bilo najodmevnejše delo v gledaliških krožkih. Mnogim njenim dijakom je sodelovanje v krožku utrlo poklicno pot. Zadnjih 11 let razdaja svojo ljubezen do francoske kulture na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani. Svoje znanje še vedno nadgrajuje, tudi na potovanjih. Za leta se ne meni; pogumno premaguje svojo gibalno oviranost.
 << Nazaj
 
 
 
Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2020 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 13:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik