Select Page

Prvič v 21-letni zgodovini Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), največje promocijske kampanje na področju izobraževanja v Sloveniji, organiziramo Dan učečih se (odraslih) – skupno akcijo prirediteljev TVU po vsej Sloveniji. Vrhunec akcije bo njen uvodni dogodek, ki bo

16. maja 2016 od 16. do 18. ure v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.

Srečanje bo odprl župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, o svojem odnosu do učenja pa bodo spregovorili različni nastopajoči, med njimi dobitniki priznanj za promocijo učenja in znanja odraslih.

Predstavili bomo tudi druge skupne akcije TVU 2016: Slovenija – mentorska država, Dan starejših, Radi pišemo z roko, Parada učenja ter Učenje in kultura z roko v roki. Slednja zagotavlja, da tudi kulturnih točk ne bo manjkalo!

‘Nič za učeče se brez sodelovanja z njimi’ je načelo, ki se ga zavedamo vsi soustvarjalci izobraževanja odraslih v Sloveniji. Učečim se namenjamo dogodke TVU in priložnosti za pridobitev znanja čez vse leto. Najuspešnejše izpostavljamo in jim podeljujemo priznanja. Njihove zgodbe zapisujemo in snemamo, da bi bile za zgled drugim. A še vedno glas učečih se ni dovolj prisoten in upoštevan, zato da bi ti zgledi res vlekli in prispevali k uresničevanju slogana ‘Slovenija – učeča se skupnost’.

Z akcijo Dan učečih se želimo to spremeniti, učeče se postaviti v ospredje in jih povezati v Forum učečih se – skupnost, ki bo po eni strani ozaveščala o pomenu učenja za življenje, po drugi pa omogočala zagovorništvo pravic in pobud učečih se.

Letošnji Dan učečih se je prvi v vrsti dogodkov, ki se bodo letos odvijali na lokalni ravni vse do 30. junija, naslednje leto pa – po enotni zasnovi – po vsej državi. Sodelujte pri krepitvi in širitvi tega gibanja!

ikona_link_graySeznam dogodkov akcije
v koledarju prireditev TVU 2016 >>

ikona_akcija2016_du_1Z dogodki po vsej državi bomo posvetili pozornost učečim se odraslim ter prisluhnili njihovim zgodbam, mnenjem in pobudam.

ikona_akcija2016_du_2Dati učečim se možnost, da izrazijo svoj odnos do učenja, ter zbrana pričevanja uporabiti za ozaveščanje o pomenu učenja za uspešno življenje.

ikona_akcija2016_du_4Zbiranje pisnih, avdio in video izjav učečih se o tem, zakaj se učijo, katere ovire premagujejo in kaj bi za uspešno učenje potrebovali.

ikona_akcija2016_du_5Organizirajte dogodke za učeče se, da izrazijo svoje izkušnje in stališča, in pridružite se nam na prireditvi 16. maja v BTC City Ljubljana!