Učenje in kultura z roko v roki (20. maj 2019)

Teden ljubiteljske kulture (TLK) je predstavitev ustvarjalnosti v sodobni družbi. Vseslovenska akcija je namenjena podpori ustvarjalcev in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu. Že šesto leto zapored so ga organizirali Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), njegove območne izpostave in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) skupaj s številnimi kulturnimi društvi in zvezami, kulturnimi zavodi, lokalnimi skupnostmi, šolami, vrtci, ljudskimi univerzami, knjižnicami, muzeji, posamezniki … Več o namenu in pomenu TLK, ki je tokrat v ospredje postavil plesno dejavnost, je na voljo na spletni strani http://tlk.jskd.si.

TLK 2019 je po vsej Sloveniji potekal med 17. in 26. majem 2019, torej tokrat ne vzporedno s TVU. Kljub temu sta se kampanji tesno povezovali pod geslom Učenje in kultura z roko v roki in svoje sožitje dokazali z osrednjim dogodkom Gib naredi človeka, ki je bil 20. maja ob 17.00 v Veliki dvorani Španskih borcev. Več na spletni strani https://tlk.jskd.si/ucenje-in-kultura-z-roko-v-roki.

Nacionalno odprtje TLK 2019 je bilo v četrtek, 16. maja, v Murski Soboti. Z dogodkom so se organizatorji pridružili praznovanju 100. obletnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Prireditelji in koordinatorji TVU so bili vabljeni, da 20. maja pa tudi v razširjenem terminu TVU v svojih dogodkih poudarijo tesno povezanost učenja in kulturne ustvarjalnosti. Dostop do vseh dogodkov akcije Učenje in kultura z roko v roki, izpeljanih v TVU 2019, je tukaj.

Kontaktna oseba: mag. Urška Bittner Pipan, JSKD, T: +386 41 594 547, E: urska.bittner@jskd.si.