Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2017
Minka Kočevar iz Dragomlje vasi

TVU soustvarjamo

Mednarodna konferenca Mix@ges


Med Tednom vseživljenjskega učenja, v četrtek, 16. maja, v Ljubljani,se bo v prostorih muzejev okrog ploščadi na Metelkovi odvijalo pomembno srečanje strokovnjakov in dveh generacij udeležencev mednarodnega projekta Mix@ges, ki ga je podprl program Vseživljenjskega učenja EU.

V projektu so sodelovale Škotska, Danska, Nemčija, Avstrija in Slovenija, vsaka s po tremi delavnicami, v katerih so mladi in starejši v parih ustvarjali umetniške izdelke s pomočjo novih medijev. Medtem ko so se Škoti na primer ukvarjali z elektronsko glasbo in Belgijci z videoposnetki na iPadu, so slovenski pari izdelovali umetniške fotografije na mobilnih telefonih. Vse je mogoče videti na projektni spletni strani.

Na srečanju v Ljubljani bodo mladi in starejši udeleženci iz petih držav predstavili svoja dela, hkrati bo potekala konferenca, na kateri bo mogoče slišati uveljavljene predavatelje, izvedence za  medgeneracijsko učenje. Obiskovalci (prijavljene bo gostitelj povabil na kosilo), se bodo popoldne udeležili foto delavnice pod vodstvom multimedijske mentorice, ki bo svoje goste vodila po Hostlu celica in sosednjem kulturnem središču Metelkova mesto. Izdelke mobilne fotografije bodo na koncu pokazali in jih prek računalnika vnesli na spletno stran projekta.

Med foto-safarijem bo potekala predstavitev metodološkega priročnika medgeneracijskega učenja, metod, pasti in rešitev zadreg, ki so jih med izvajanjem delavnic zaznavali mentorji, umetniki in predavatelji delavnic v petih državah partnericah.

Prijave in dodatne informacije naslovite na dijana.lukic@zdus-zveza.si.


 

<< Nazaj

 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik