Slovenska različica English version Teden vseživljenjskega učenja
Zbirni koledar PU
Video produkcija
Glas učečih se
Foto in video utrinki
O Paradi učenja

 ACS je prvo Parado - tedaj smo jo poimenovali Parada znanja - izpeljal oktobra 2005 ob 10. obletnici TVU. Odlikovale so jo predstavitve izvajalcev TVU na stojnicah in odru v Parku Zvezda v Ljubljani. Celodnevni pestri prikaz primerov vseživljenjskega učenja je užival podporo Mestne občine Ljubljana. Tedaj smo zaključili, da želimo Parado ponoviti in doseči še večje število ljudi, še zlasti izobraževalno prikrajšanih, a trajalo je osem let, da smo dobili novo priložnost. Pokazala se je v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih 2012-2014. Ta nam je omogočilo, da v TVU 2013 in 2014 izpeljemo po sedem Parad učenja (PU) - dnevov učečih se skupnosti, vsakokrat v drugih sedmih krajih po Sloveniji.

Festivalski del PU je 'sejem' priložnosti za učenje in ustvarjalnost na javnem mestu (na mestnem trgu, v parku, trgovinskem centru ipd.), udeležencem so namenjene informativne in svetovalne stojnice, predavanja, delavnice, projekcije, nastopi zglednih učečih se, predstavnikov vseh generacij, kulturni nastopi in drugi, za široko javnost privlačni dogodki.

Strokovni del PU poteka v obliki forumov politikov (lokalnih in nacionalnih), izvajalcev izobraževanja odraslih, drugih deležnikov in partnerjev ter učečih se z namenom, da oblikujejo stališča o izzivih in rešitvah v izobraževanju odraslih v lokalnem okolju.

Izvedba PU temelji na tesnem sodelovanju nacionalnega koordinatorja, ACS, z izbranimi koordinatorji TVU oziroma PU, partnerstvih med izvajalci formalnega in neformalnega izobraževanja in učenja, sodelovanju med različnimi resorji (izobraževanje, kultura, delo, kmetijstvo, ekologija, zdravje...), proaktivnem pristopu k spodbujanju potencialnih učečih se, še posebej izobraževalno prikrajšanih, sinergiji prakse, stroke, politike, medijev in najširše javnosti ter učinkovitih motivacijsko-promocijskih pristopih.


 << Nazaj

 Sodelujemo z:  

 


Diseminacija
Obveščanje politikov, strokovnjakov in najširše javnosti o projektnih dejavnostih in izidih: diseminacija
e-kotiček

Dostopajte do aktualnih informacij na področju e-izobraževanja: e-kotiček.

Facebook

Pridružite se nam na FB strani projekta TVU

Projekt PU

koordinira:


Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina publikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

in s podporo:     
 

(C) 2012-2024 ACS, datum zadnje spremembe: | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
Vsebinska zasnova in urejanje: mag. Zvonka Pangerc Pahernik

 

 
rank tracker