Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2008
Prostovoljni kulturni mediatorji v Loškem muzeju

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Srečko Krč z Jesenic
 
"Bistvena odlika študijskih krožkov za starejše odrasle je učenje in osvajanje spretnosti - ne za ocene in spričevala, marveč za dejansko znanje."

Prof. Srečko Krč prejme priznanje za dolgoletno organizacijsko in mentorsko delo na področju izobraževanja odraslih, zadnja leta predvsem v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje pri DU Jesenice.

Izobraževanju odraslih se je zapisal že sredi sedemdesetih let, ko je profesuro na jeseniški gimnaziji zamenjal za strokovno delo na Delavski univerzi, ki jo je osem let tudi uspešno vodil. Pod njegovim vodstvom se je število izobraževalnih programov in zaposlenih nenehno povečevalo, uvedena so bila splošna izobraževanja za mladino in starše ter predavanja s poljudno-znanstveno in kulturno vsebino za najširšo javnost. Ves čas je ostal dejaven tudi kot mentor in predavatelj družboslovnih predmetov v šolah za odrasle - v matični občini, pa tudi drugod na Gorenjskem. Ves čas se je tudi sam dodatno izobraževal po programih Zveze delavskih univerz, Zavoda za šolstvo RS in Andragoškega centra Slovenije.

Po upokojitvi se njegova ustvarjalna zavzetost ni prav nič zmanjšala; postal je dejavni član Društva upokojencev Jesenice, saj se je zavedal širokih izobraževalnih možnosti po upokojitvi - ne le za uveljavljanje upokojenskih pravic, temveč tudi za splošno razgledanost in samorazvoj. Po izvolitvi za predsednika društva je ustanovil Univerzo za tretje življenjsko obdobje, ki jo vse od leta 1994 tudi uspešno vodi. Navdušen za nove izobraževalne prijeme se je kot animator in koordinator izvajalcev pridružil promociji kulture vseživljenjskega učenja v okviru TVU. Od leta 1999 je zelo uspešen organizacijski vodja prireditev Tedna vseživljenjskega učenja v občini Jesenice. Jeseniški TVU se - predvsem po zaslugi Srečka Krča - odlikuje po tradicionalnosti sodelovanja, po medgeneracijskem sodelovanju ustvarjalcev kulturnega in izobraževalnega utripa Jesenic v času festivala učenja, pa tudi po obsežnosti programa in kakovosti izobraževalnih ter drugih festivalskih prireditev.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik