Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2009
Marjan Čenar iz Murske Sobote

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

Borut Holy iz Ljubljane
 
Po ovinkih do znanja in dosežkov

Borut Holy, dobitnik priznanja za izjemne dosežke pri bogatitvi lastnega znanja, je do želenih ciljev prišel po zelo vijugavi poti. V resnici Borutu nikoli ni bilo vseeno, kakšne rezultate je dosegal. Vse, česar se je lotil, je želel opraviti dobro in to mu je najpogosteje tudi uspevalo (bil je dober smučarski učitelj, uspešen plavalec, član raftarske ekipe Bobri z devetkratnim naslovom državnih prvakov in šestkratnim naslovom svetovnih), le v šoli se je zalomilo. V tretjem letniku Srednje šole za elektrotehniko in računalništvo je preprosto 'odstopil' in se znašel med delavci v skladišču.

Čeprav formalne izobrazbe ni imel, je čutil, da ne spada tja, kamor ga je življenje naplavilo. K sreči so v podjetju hitro ugotovili, da ima različne sposobnosti, ki jih je bilo vredno izrabiti. Začel je napredovati, pri tem pa je postala huda ovira njegova nezadostna izobraženost. Bil je na odgovornem delovnem mestu, toda vsi, s katerimi je sodeloval, so bili bolj izobraženi od njega! Prvi poskus obiskovanja šole ob delu je propadel. Uspešno je opravil sprejemne izpite za neposreden vpis na Fakulteto za elektrotehniko, a je raje kot vlogo študenta izbral atraktivnejšo vlogo smučarskega učitelja.

Pogum za vnovičen vstop v šolske klopi je zbral potem, ko se je odločil, da si uredi življenje. Dokončen sklep je pomenil tudi prizadevanje za dosego dobrih rezultatov. Prostega časa ni bilo več. Služba, vrhunski šport in šola so pomenili hude obremenitve, toda ob koncu četrtega letnika je bilo spričevalo odlično in pot v nadaljnje izobraževanje odprta. Lani se je vpisal na Ekonomsko fakulteto. S tekmovanjem je prenehal, šport bo odslej zanj le ljubiteljska dejavnost, pozornost bo v prihodnje namenjal predvsem študiju in službi.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik