Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2008
Marta Kopun Košuta iz Kontovela pri Trstu

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Radio 94 in NTR Postojna

Predlagatelj: Vitra, Center za uravnoteženi razvoj Cerknica 
»S teorijo se na Radiu 94 in NTR niso nikoli ukvarjali. Radio je sodobni medij, za katerega sta značilna hitrost odzivanja in aktualnost, zato je tu bolj v čislih učenje ob delu in praktično usposabljanje za naloge, ki jih nekdo opravlja.« (Bojan Žnidaršič, Vitra Cerknica)

Pomena javnih občil pri uveljavljanju vseživljenjskega učenja se čedalje bolj zavedajo različne razvojne in izobraževalne ustanove, saj njihova sporočila - brez sodelovanja z mediji - ne bi dosegla tistih ciljnih skupin, ki so jim še posebej namenjena. Tu imamo v mislih učno nedejavne, brezposelne, podizobražene, osebe z negativnimi učnimi izkušnjami, pa tiste v odmaknjenih okoljih, daleč od učnih središč. In prav zanje je moč s kakovostno informacijo in posredovanjem splošno-izobraževalnih vsebin prek radijskih valov ali TV-ekranov največ narediti. Tega se dobro zavedajo tudi v Vitri Cerknica, saj so v uredništvu Radia 94 in NTR našli ne le razumevajoče sogovornike, temveč tudi odlične promotorje programov uravnoteženega, okolju in ljudem prijaznega razvoja podeželja. Program radia je namenjen ljudem na območju Notranjske in Kvarnerja, a signal sega tudi prek teh meja, vse do obrobja Ljubljane. Čeprav gre za zasebni medij in tržno naravnani program, se vodstvo radia zaveda, da mora slediti širšim življenjskim potrebam poslušalstva, še posebej potrebi po razvoju. Velik del njihovih oddaj je zato namenjen obveščanju, izobraževanju in ozaveščanju javnosti. O povezanosti radia z zaledjem pričajo tudi priznanja, ki so mu bila podeljena: Priznanje Zveze prijateljev mladine, Rdečega križa Slovenije, Ministrstva za obrambo RS, Občine Postojna, Prostovoljnega gasilskega društva Postojna ... Zavezanost kulturi učenja Radio 94 in NTR izpričuje tako z načinom usposabljanja svojih sodelavcev (delujejo kot učeča se organizacija, saj se za vsa dela usposabljajo na delovnem mestu, pod vodstvom strokovnjakov: ob delu so pridobivali potrebne veščine za rokovanje z občutljivimi radijskimi napravami, učili so se javnega nastopanja, retorike, dikcije, moderiranja pogovornih oddaj, jedrnatega sporočanja ...) kot tudi v pripravi programa (na sporedu imajo redne izobraževalno-informativne oddaje, pa tudi posebne tematske oddaje, ki jih pripravljajo v sodelovanju z Vitro Cerknica, z društvi, šolami, knjižnicami, upravnimi enotami in razvojnimi, svetovalnimi in strokovnimi službami). Že od leta 1999 se Radio 94 vključuje tudi v program Tedna vseživljenjskega učenja, tako da neprofitnim in prostovoljskim izvajalcem festivalskih prireditev omogoča brezplačno obveščanje prek njihovih valov.


 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik