Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2000
Študijski krožek Naredimo naš kraj lepši iz Knežaka

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

Mladen Dudek iz Ljubljane

Predlagateljica: Karin Elena Sánchez 
Mladen Dudek je eden tistih iščočih ljudi, ki s svojim zgledom pričajo, da je z radovednostjo, odprtostjo za spremembe in željo po osebnostnem razvoju možno premagati marsikatero življenjsko oviro, si pridobiti ustrezno izobrazbo in pri tem spodbuditi tudi druge, da s podobnimi koraki dosežejo zastavljene cilje.
 
Po uspešno dokončani poklicni šoli (avtomehanik) si je moral sam utreti pot do višje izobrazbe in novih poklicnih kvalifikacij (poklicni voznik in voznik viličarja). K temu sta mu pomagali predvsem vedoželjnost in samostojnost pri učenju, motivacijo pa je našel v spoznanju, da mu še tako bogate poklicne izkušnje brez ustrezne formalne izobrazbe ne pomagajo do boljšega delovnega mesta. Tako je pri osemintridesetih letih vnovič sedel v šolske klopi in v dveh letih z odliko opravil poklicno maturo ter si pridobil naziv prometni tehnik. Kljub nizkim dohodkom in zaposlitvi za določen čas si je kupil računalniško opremo, nujno za izobraževanje, ter se ob delu (še vedno je zaposlen kot poklicni voznik) vpisal na Fakulteto za pomorstvo in promet v Portorožu, smer tehnologija prometa. Tudi tu sta bila njegova vztrajnost in usmerjenost k cilju poplačana; redno je napredoval iz letnika v letnik in si po treh letih pridobil še svoj peti poklic - diplomirani inženir tehnologije prometa.
 
Mladenova učna pot pa se ni zaključila po končanem študiju. Svoje znanje je v zadnjih letih nadgradil še z učenjem angleščine in računalništva, se udeležil enoletnega intenzivnega, mednarodno priznanega in certificiranega izobraževalnega programa iz komunikacije in osebnostne rasti -  Poslovni praktik nevrolingvističnega programiranja, ter delavnice Moč komunikacije – Nabor osebnostnih vrlin. Njegova učna pot torej ne obsega le formalnega izobraževanja, ki mu je s pridobljeno izobrazbo omogočilo iskanje ustrezne zaposlitve, ampak tudi neformalno izobraževanje – tisto, ki mu nudi prav to, kar si sam najbolj želi, tj. osebnostni razvoj. Če sklepamo po besedah predlagateljice, pa se njegova učna pot tudi tu ne konča: »Mladen je učenec, ki se še vedno uči iz pristne, človeku lastne želje po spoznavanju novega in preseganju lastnih omejitev. Ko usvoji nekaj, ugotovi, da mu manjka še nekaj drugega. In hoče še več….. Ovir se loteva pogumno in sistematično, z nasmehom in dobro voljo. In je hvaležen, da se ima po toliko letih spet možnost učiti. In da mu gre. Da lahko pomaga drugim. Ponosen je nase in na svoje dosežke in to tudi samozavestno pove.«

Toda Mladen Dudek še ni rekel zadnje besede – na fakulteti si je pridobil številna dodatna teoretična znanja, ki jih je zaradi svojih bogatih praktičnih izkušenj poglobljeno dojel. Mladen je namreč vedel, čemu študira: ne samo zato, da si pridobi diplomo, temveč, da se nauči še česa, kar bo lahko uporabil v praksi. Na fakulteto je šel predvsem po znanje. Trenutno mu je najpomembnejše, da zamenja službo, da bo lahko končno pokazal, kaj vse zna. Zato je tudi študiral. Zagotovo mu bo uspelo.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik