Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2007
Pavel Novak iz Gornje Gomile pri Šentjerneju

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

ORON, Zavod za obveščanje, raziskovanje, organiziranje in načrtovanje

(glavni in odgovorni urednik: Janez Sterle)
Predlagatelj: VITRA Center za uravnotežen razvoj Cerknica 

Zavod za obveščanje, raziskovanje, organiziranje in načrtovanje ORON je dober primer, kako prek televizijskega medija posredovati javnosti na območju, odmaknjenem od izobraževalnih in kulturnih središč, kar najširšo paleto izobraževalnih vsebin in tako gledalce spodbujati k vseživljenjskemu učenju in odgovornemu ravnanju, pomembnemu za samorazvoj in razvoj skupnosti.

Zavod je od svojih začetkov v letu 1998 poleg regijskega obveščanja redno pripravljal vsebinsko poglobljene oddaje, namenjene različnim ciljnim skupinam gledalcev. Občani vasi in zaselkov notranjskega podeželja lahko redno spremljajo splošno-izobraževalne oddaje s področja družboslovja, naravoslovja, zdravstva, sociale, družine, prava, varovanja okolja, gospodarjenja z energijo, ohranjanja naravne in kulturne dediščine, predstavitve umetnosti, športa in rekreacije, verskega dogajanja na Notranjskem itd. Pri pripravi in samem predvajanju oddaj lahko sodelujejo tudi sami občani (postavljajo vprašanja in dajejo pobude v zvezi z napovedanimi vsebinami). S tem je dejavnost gledalcev še večja in učinki oddaj so toliko boljši. K pripravi oddaj (te so posnete s profesionalno studijsko opremo, kar omogoča kakovostni prenos in želeni izobraževalni učinek) vabijo tudi nevladne organizacije, državne ustanove, podjetja, regionalne in lokalne skupnosti, strokovnjake ter vso zainteresirano civilno javnost.

Ustvarjalci izobraževalnih oddaj na Zavodu ORON se zavedajo pomena širjenja znanj, zato že vrsto let v svoj program vključujejo tudi vsebine, povezane s Tednom vseživljenjskega učenja. Sadove svojega dela nesebično delijo tudi z drugimi ustanovami in regionalnimi televizijskimi postajami. Tako prihaja do izmenjav med njimi in s tem do širitve znanj tudi drugod po Sloveniji. Zavod ORON tako širi tudi zavedanje o pomembnosti vseživljenjskega učenja za osebnostni in družbeni, predvsem pa naravi prijazen razvoj, kar hkrati spodbuja hitrejši napredek manj razvite Notranjsko-kraške regije.

 
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik