Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2014
Zdravko Kuhta iz Maribora

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije

direktor: Štefan Grosar
Predlagatelj: Bojan Žnidaršič, VITRA, Center za uravnotežen razvoj Cerknica 

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) odločilno prispeva k izobraževanju odraslih na področju obrti in podjetništva. Ima dobro domišljen sistem mojstrskih izpitov, ki omogoča dvigovanje izobrazbene ravni znotraj posameznih strok ter obujanje redkih poklicev (npr. sodarski mojster). Pri tem uspešno uveljavlja novosti, ki obrtnikom olajšajo pot do cilja (npr.  e-učenje in priznavanje predhodno pridobljenega znanja).

Izobraževalno središče Obrtno-podjetniške zbornice od leta 2008 krepi sodelovanje z različnimi izobraževalnimi ustanovami. Oblikoval se je t.i. e-vozel - mreža več kot 150 ponudnikov izobraževanj in usposabljanj za področje obrti in podjetništva. Razvili so usposabljanja in preverjanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij na področju cestnega prometa, pripravljajo e-gradiva za sodoben način pridobivanja znanja, izdajajo pa tudi tiskane publikacije (Obrtnik, Podjetnik ipd.). Na področju izobraževanja in usposabljanja je zbornica nosilec ali partner v kar 25 domačih in mednarodnih projektih.

V izobraževalnem središču skrbijo tudi za izobraževanje in strokovni razvoj zaposlenih. Sekcije pri OZS vsako leto organizirajo strokovna srečanja, kongrese in usposabljanja za različna področja. S pripravo orodij za iskanje znanja v drugih okoljih spodbujajo mobilnost in odprtost za novosti.

OZS bi lahko poimenovali kar obrtna univerza. Oblike, vsebine in tehnike posredovanja znanja ter informacij razvija - upoštevajoč potrebe gospodarstva - že 40 let. Pomembno prispeva k ohranjanju znanj in veščin poklicev, ki 'izumirajo'. Predvsem pa v družbi dviguje zavest o pomembnosti vlaganja v znanje zaposlenih. Njeno odličnost je predlagatelj, Bojan Žnidaršič, jedrnato izrazil z besedami: »da ima OZS izdelan popoln izobraževalni načrt, s katerim obrtnik poslovno uspešno shodi.«
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik