Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2010
Ciril Horjak iz Ljubljane

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2001

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Občina Žalec
 
Občina Žalec je ustvarila zgleden model partnerskega sodelovanja, namenjen reševanju primanjkljajev v izobrazbi, zaposlovanju, samozaposlovanju, informiranju in svetovanju.

Občina Žalec leži na prepišnem območju prometne, rodovitne Spodnje Savinjske doline. Pretežno nižinska pokrajina z 20.000 preibvalci omogoča usmeritev v kmetijstvo, storitvene dejavnosti in turizem. Najznamenitejše izletniške točke so rimska nekropola v Šempetru, dvorec Novo Celje, graščina Plevna ter bogata cerkvena in kmečka arhitektura. V samem Žalcu imajo urejen hmeljarski in gasilski muzej ter rojstno hišo skladatelja Rista Savina, v kateri je tudi likovni salon Oskarja Kogoja. Starostna struktura prebivalstva je dokaj ugodna, nezadovoljni pa so z izobraženostjo občanov. Kar 17% zaposlenih nima dokončane osnovne šole, 33% ima le osemletko ali nepopolno srednjo šolo, ti dve skupini pa predstavljata že polovico vsega prebivalstva! Glede na raven izobrazbe, strukturno brezposelnost in prestrukturiranje gospodarstva je dolgoročna usmeritev v spodbujanje učenja in zagotavljanje izobraževalnih programov preprosto nujna. Lokalna skupnost se na srečo tega zaveda in priznanje ji je bilo podeljeno prav za izjemen posluh, ki ga ima za uveljavljanje vseživljenjskega učenja, za zagotavljanje potrebne infrastrukture, namenjene izobraževanju odraslih, za dolgoročen, finančno podprt načrt za dvig kakovosti življenja v občini ter za zgleden model partnerskega sodelovanja, namenjen reševanju primanjkljajev v izobrazbi, zaposlovanju, samozaposlovanju, informiranju in svetovanju.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik