Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2006
Nada Mulej iz Žalca

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2001

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Območna obrtna zbornica Murska Sobota
 
Posebno uspešna so izobraževalna srečanja v obliki delavnic, na katerih udeleženci pridobivajo nova znanja in se - pod vodstvom strokovnjakov, preizkušenih v mednarodnem poslovnem prostoru - uče reševati primere, vzete iz lastnih podjetij.

Območna obrtna zbornica Murska Sobota prejme priznanje za izjemne uspehe pri izvajanju programov usposabljanja brezposelnih ter izobraževanja obrtnikov in podjetnikov, s čimer je zagotovila nove kvalifikacije in zaposlitve, večjo konkurenčnost prekmurskega drobnega gospodarstva, poslovna prodornost in samozavest podjetnikov, dvig izobrazbene ravni, predvsem pa čedalje večja povezanost socialnih partnerjev in pripravljenost za skupno doseganje zastavljenih ciljev. Zbornica s 1327 člani je zasnovana kot servis drobnega gospodarstva na območju 12 prekmurskih občin. Njena naloga je zlasti svetovanje v davčnih in delovno-pravnih vprašanjih ter zastopanje interesov področja nasproti državi. Zato je prevzemanje pobud na polju izobraževanja toliko bolj spoštovanja vredno. V sodelovanju s šolami, podjetji in območnim zavodom za zaposlovanje je začela zbornica izvajati nekatere že opuščene programe usposabljanja za poklice: zidar, tesar, mizar in inštalater strojnih naprav, po katerih je še vedno povpraševanje. Kazalec uspešnosti projekta je zaposlenost večine kandidatov, ki so izobraževanje uspešno končali. Poseben program usposabljanja je namenjen obrtnikom in podjetnikom za lažje spremljanje novosti v zakonodaji, za uspešnejše trženje in boljše poslovne stike. Najuspešnejša so izobraževalna srečanja v obliki delavnic, na katerih udeleženci pridobivajo strokovno-teoretična pa tudi nova praktična znanja. Pod vodstvom strokovnjakov, preizkušenih v mednarodnem poslovnem prostoru, se uče reševati primere, vzete iz lastnih podjetij.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik