Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2018
Iskraemeco d.d. iz Kranja

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2002

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

dr. Ivan Kejžar iz Kranja
 
"Usposabljanje študentov z aktivnimi študijskimi metodami za prodorno nastopanje in grupno dinamiko daje neštete neposredne in posredne pozitivne rezultate. Ti se izkazujejo že pri iskanju priložnostnega dela v času študija, pri načrtovanju prvih zaposlitev, pri odkrivanju novih možnosti poklicnega udejstvovanja ter pri poklicnem uveljavljanju in razvoju posameznika." (dr. Kejžar v reviji Organizacija, 31/2, 1998)

Dr. Ivan Kejžar je na svoji bogati poklicni poti deloval v več smereh: bil je organizacijski svetovalec v podjetjih, organizator in predavatelj funkcionalnega izobraževanja, univerzitetni učitelj in raziskovalec. Za seboj ima kar 40-letne izkušnje v izobraževanju odraslih, 30 let je svoje pedagoško in raziskovalno delo združeval s cilji Fakultete za organizacijske vede v Kranju. Kot svetovalec in pedagog se odlikuje po izkušenjski in življenjski odprtosti.

Sprva je dr. Kejžar delal v industriji kot tehnolog in organizator izobraževanja. Že tedaj je opravil več raziskav delovanja izobraževalnih centrov. S pomočjo spoznanj, ki jih je tako pridobil, je razvil lastno metodo načrtovanja organiziranosti izobraževanja zaposlenih v podjetjih. Zasnoval je izvirni sistem funkcionalnega izobraževanja kadrov, zlasti oseb na vodilnih delovnih mestih.
Ustvarjalno je posegel na področja sistemizacije in vrednotenje dela, nomenklature poklicev, usposabljanja kadrovnikov, izobraževanja za varstvo pri delu, planiranja, programiranja in organizacije pripravništva, izobraževanja inštruktorjev praktičnega dela ter izobraževanja organizatorjev izobraževanja.

Kot pedagog je vedno uporabljal najsodobnejše oblike izobraževalnega procesa. Nekatere je še dodatno razvil in jih tako prilagodil učnim vsebinam, za katere je bil odgovoren kot predavatelj, med njimi predvsem skupinsko dinamiko, demonstracije, delo v praktikumih z reševanjem konkretnih problemov iz življenja podjetnikov, konsultativni študij ter metodo igranja vlog. Zaradi bogatih izkušenj je bil dobrodošel svetovalec v zavodih za organizacijo, izobraževanje in šolstvo. Na Višji šoli za organizacijo dela, kasneje Fakulteti za organizacijske vede Kranj, je vodil Center za funkcionalno izobraževanje in svetovanje, bil je predstojnik Organizacijske katedre in založbe Moderna organizacija. Kot predavatelj je deloval tudi na Visoki zdravstveni šoli Maribor in na Fakulteti za družbene vede in novinarstvo v Ljubljani. Na novo je oblikoval okrog 100 izobraževalnih programov in sodeloval pri funkcionalnem izobraževanju prek 2.000 slovenskih managerjev. Nove rešitve za sisteme izobraževanja je pripravil za približno 50 podjetij. Za bogato andragoško delo je leta 1988 prejel nagrado Ivana Bertonclja.

O ustvarjalnosti dr. Kejžarja priča tudi opus objavljenih del, ki šteje 270 bibliografskih enot - študij, raziskav, učbenikov in priročnikov. Z več kot 30 referati je sodeloval na domačih in mednarodnih kongresih in posvetih.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik