Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2006
Jože Kopeinig iz Tinj na avstrijskem Koroškem

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2002

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Glotta Nova, zasebna izobraževalna ustanova iz Ljubljane
 
"Izobražvanje odraslih je najbolj prožno, najbolj dovzetno za novosti in inovacije, raziskovanje... Odrasli so praviloma motivirani za učenje, točno vedo, kaj bi radi znali, in se predvsem učijo, če je v zanje v programih izobraževanja kaj novega, dobrega, koristnega, uporabnega ..."

Kaj je spodbudilo Jelico Pegan Stemberger, direktorico zasebne izobraževalne ustanove Glotta Nova, da je pred leti zapustila varno območje poučevanja in ravnateljevanja v srednji šoli in se lotila projekta, namenjenega neformalnemu izobraževanju odraslih? Sama pravi, da je izbrala svobodo in bogastvo novih možnosti.

Glotta Nova se posveča učenju odraslih v različnih življenjskih obdobjih, z različnim predznanjem in na različnih stopnjah zahtevnosti. Najbolj razvejena ponudba programov je namenjena učenju tujih jezikov. Pouk je organiziran skupinsko ali individualno, v obliki tečajev, seminarjev in delavnic. Nenehno sledijo inovacijam in jih vključujejo v svoje delo. Usposobili so se za vodenje intenzivnih komunikacijskih treningov. Razvili so poučevanje odraslih po metodi globalnega učenja (Global Learning), v kateri se srečujejo in dopolnjujejo nevro-lingvistično programiranje (NLP), 'mind mapping', mentalni trening, ‘super learning' in kvantno učenje. Glotta Nova je pooblaščena izvajalka nekaterih mednarodno priznanih licenčnih programov in metod (Vodena učna komunikacija, NLP, Global Learning). Pripravljajo se na uvedbo študija jezikov na daljavo.

Uspešno uporabljajo različne oblike neformalnega učenja, predvsem študijske krožke, ki jih je v zadnjih treh letih obiskovalo 280 odraslih. Osebe, ki potrebujejo nasvet ali pomoč pri odločitvi za izobraževanje, lahko obiščejo Svetovalno središče. V enoti za samostojno učenje je bilo opravljenih že prek 30.000 učnih ur. V Glotti Novi zagotavljajo učno pomoč brezposelnim po Programu 5000; z brezplačnim učenjem v klubih so pomagali okrog 900 posameznikom. S svojo izobraževalno ponudbo se že vsa leta vključujejo v program Tedna vseživljenjskega učenja (TVU); njihovih izobraževalno-informativnih dogodkov se vsako leto udeleži okrog 1.000 občanov vseh starosti.

Prirejajo šolo za starše in s tem javnost ozaveščajo, da uresničevanje naravnih vlog, v katere ljudje vstopamo, še ne pomeni nujno tudi usposobljenosti za kakovostno uresničevanje nalog, ki iz njih izhajajo. Z metodami, ki jih Glotta Nova uporablja, povečujejo odprtost programov za najrazličnejše uporabnike, pomagajo jim premagati ovire pri odločanju in doseganju učnih ciljev, saj predvsem z metodo globalnega učenja uspešno premagujejo učne težave in predsodke učečih. Za večjo dostopnost izobraževanja so v Središču za samostojno učenje razvili multimedijski program Učim se učiti.

Usposobili so se za izobraževanje različnih specifičnih skupin odraslih, med njimi tudi pedagoških in andragoških delavcev, katerim so namenili prek 120 programov za usposabljanje pedagoško-andragoških delavcev. Za kulturo učenja in obveščenost javnosti skrbijo z izdajanjem knjig, lastnih časopisov Glotta Nova News in PedaGlot ter z objavljanjem v drugih sredstvih obveščanja. Njihovi delavci se nenehno strokovno izpopolnjujejo in usposabljajo v tujini.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik