Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 1999
Milena Miklavčič iz Žirov

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2008

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

Zlatka Kolman iz Pišec

Predlagatelj: Ekonomska in trgovska šola Brežice 

Odgovor na vprašanje, kaj pomeni vseživljenjsko učenje, najdemo v življenjski zgodbi Zlatke Kolman. Danes uspešna podjetnica je v mladosti prekinila izobraževanje zaradi preselitve družine v tujino. Ker se je kasneje z vodenjem podjetja vedno bolj zavedala potrebe po formalnem izobraževanju, se je kljub obremenitvam v poslovnem in družinskem življenju odločila, da s šolanjem nadaljuje. Tako si je pridobila nova znanja, ki jih je ves čas izobraževanja uspešno povezovala s poslovnimi izkušnjami in praktičnim znanjem. Ta pa so ji hkrati pomagala pri lažjem vodenju domačega podjetja.
 
Zlatka je motivacijo za vključitev v izobraževanje odraslih našla v prepoznavanju vloge formalnega izobraževanja v hierarhičnih odnosih v podjetju. Zato se je pri svojih 40. letih najprej vpisala v program trgovec, nato pa še v program ekonomski tehnik – oba je poleg poklicne mature zaključila z odličnim uspehom. Zlatka pa si ni pridobila le izobrazbe, ampak tudi samozavest, ki ji je olajšala stike z zaposlenimi in poslovnimi partnerji. Poleg tega je pokazala tudi veliko različnih sposobnosti in spretnosti, kar ji je olajšalo izobraževalno pot in obogatilo rezultate.
 
Ker se zaveda pomena novega znanja, danes k učenju spodbuja tudi svoje bližnje in zaposlene v podjetju. Že v času organiziranega izobraževanja je v skupini odraslih delovala kot spodbujevalec in povezovalni člen. Zlatka z zgledom dokazuje, kako pomembno je vseživljenjsko učenje, da si je za le-to potrebno vzeti čas in vanj vložiti tudi nekaj lastnega truda, ki pa se na koncu bogato obrestuje. Sama je pridobila ustrezno izobrazbo, izboljšala odnose z zaposlenimi v podjetju in hkrati uspešno usklajevala čas, ki ga je namenila svoji družini.

 
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik