Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 1997
Robert Muhič iz Črnomlja

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2010

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

Ciril Horjak iz Ljubljane

Predlagatelj: Darijan Novak, Andragoški center Slovenije 

Ciril Horjak je risar stripov in ilustrator, ki umetniške stripe vešče kombinira z izobraževanjem. Danes se njegov talent odraža v številnih domačih in tujih publikacijah, objavah v časopisih in na spletnih straneh. Ciril svoje slušatelje predavanj na fakultetah, v podjetjih ter v spletnih video predstavitvah vedno znova navduši. Hkrati pa preseneča moč njegovih stripov tudi v izobraževalne namene.

Umetniško žilico je prepoznal že v otroških letih. Takrat sta z bratom risala in pisala revijo Packa od črnila. Svojo umetniško pot je začel s povsem samostojnim učenjem risanja. Da bi lahko svoj talent razvijal, se je vpisal in uspešno zaključil Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, kjer je začel sodelovati pri ilustratorskih in oblikovalskih projektih. Danes je samozaposlen študent Akademije za likovno umetnost, ki poleg družine skrbi za številne druge projekte s področja stripa. Naj navedemo le nekatere rezultate njegovega ustvarjanja: prvi slovenski učbenik stripa Najmanjša velika enciklopedija stripa, ki jo je pohvalil tudi znani Miki Muster; kratki animirani film Aleša Žemlje Ljubezenska znamenja, za katero je zrisal like in ozadja, publikacija ob 60. obletnici Koroške osrednje knjižnice, strip za projekt Temna stran mavrice, izobraževanje s stripom v podjetju Slorest. Z zavodom PiP je pripravil strip na temo Lizbonske pogodbe. V zadnjih letih svoje znanje prikazuje na Radiu Študent, ko v živo riše v oddaji Risanka. Sodeluje tudi s časopisno hišo Večer, za Rdeči Križ je pripravil strip Zgodilo se je čisto blizu nas itd. Uspehi pri delu ga motivirajo za iskanje možnosti poučevanja o stripu in s stripom.

Ciril je zagotovo umetnik in aktivist, ki po besedah predlagatelja, Darijana Novaka, »s svojim poglobljenim delom z različnimi ciljnimi skupinami omogoča dostopnejše usposabljanje in izobraževanje.«

 
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik