Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2008
Mercator d. d.

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2010

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

Ana Kruder iz Slovenske Bistrice

Predlagateljica: mag. Brigita Kruder, Ljudska univerza Slovenska Bistrica 
Biti dejaven tudi v tretjem življenjskem obdobju ... Ana Kruder, dobitnica priznanja ACS za leto 2010, s svojo osebno zagnanostjo in uspehi dokazuje, da je to še kako mogoče. Ana se je namreč po upokojitvi vključila v številna izobraževanja in pozitivno prispevala k učenju drugih. S tem se uresničuje njena mladostniška želja - postati učiteljica.

Že v času službovanja v Elektro Maribor, PE Slovenska Bistrica, je bila pobudnica za vrsto dejavnosti, po upokojitvi pa se je dejavno vključila v študijske krožke ter razne tečaje in neformalne programe na Ljudski univerzi Slovenska Bistrica: slikanje, slikanje na svilo, digitalna fotografija, šivanje uporabnih predmetov idr. Poleg tega je končala formalni program angleščina za starejše odrasle in računalniške pismenosti za odrasle. Vse znanje je usvojila do te mere, da lahko zdaj samostojno poučuje druge.

Njena največja vrednost je prav prenašanja znanja na druge udeležence izobraževanj. V veliko veselje ji je motivirati, jih spodbujati in pomagati premagati njihove ovire v okolju, kjer ni bilo nobene izobraževalne ponudbe. Prav tako rada sodeluje pri izvedbi ustvarjalnih delavnic, razstav, vodenju študijskih krožkov (Točka vseživljenjskega učenja na Pragerskem je nastala ravno na njeno pobudo) ter izvajanju krajših delavnic za otroke in odrasle. Pripravlja gradiva za udeležence in spremlja njihove dejavnosti.

»To, kar druge običajno odvrne od učenja: nove učne situacije, novo učno okolje in lokacije, njej predstavlja izziv, s katerim se spoprijema, in seveda tudi uspešno izpelje,« je o Ani zapisano v predlogu za priznanja. Pri svojih poznih šestdesetih letih ostaja dejavna - kot predavateljica, udeleženka ali kot prostovoljka je vključena v različne oblike izobraževanja in usposabljanja.

 
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik