Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2003
János Göncz iz Lendave

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2010

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

Štefka Kustec iz Črenšovcev

Predlagateljica: Lilijana Grof, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer 

»Prav zaradi odpovedi v službi sem se po tolikih letih vrnila k maturi. Nisem človek, ki čaka na rešitev, saj sama nikoli ne pride,« so besede Štefke Kustec, zlate maturantke iz Črenšovcev, zapisane v reviji Ona (27. julij 2010). Po izgubi zaposlitve v tekstilnem podjetju Mura se je po tehtnem razmisleku odločila, da izpolni svojo otroško željo in se vpiše v srednješolski program Predšolska vzgoja. Zaključila ga je kot zlata maturantka in si pridobila naziv vzgojiteljica predšolskih otrok. 

Močna volja, predanost in obenem podpora družine so ji pomagale premostiti marsikatero oviro pri doseganju zastavljenega cilja. Med šolanjem se je ponovno zaposlila v 'novi' Muri. S tem pa so bile tedenske obremenitve veliko večje. Poleg skrbi za družino in ustvarjanje novega doma so bili vikendi namenjeni predvsem učenju. Prostega časa ni imela. Vstajala je ob 4:30, ob koncu tedna pa domov prihajala v poznih večernih urah, po končanem pouku. Pa vendar ji je uspelo in to odlično! Na maturi je dosegla najvišje možno število točk in se s tem zapisala med zlate maturante leta 2010.

Štefka je zgled mnogim - svojemu sinu in tudi sodelavkam iz tovarne Mura. Marsikatera med njimi se je odločila za podobno pot. V letih šolanja je rada pomagala svojim sošolkam ter jih spodbujala in prepričevala, da zmorejo končati program, prav tako kot ona. A zanjo uspeh ni pomenil le zadostne ocene, temveč odlično znanje.

Danes si želi čim prej zamenjati poklic in delati kot vzgojiteljica predšolskih otrok, za kar se je tudi usposabljala. Razmišlja tudi o nadaljevanju šolanja v visokošolskem strokovnem programu. Prepričani smo, da bo tudi tokrat našla pot do uresničitve svojega cilja.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik