Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2011
Marija Metlika iz Ljubljane

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2010

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

David Pavlič iz Šentjerneja

Predlagatelj: Zvonka Potočar, Razvojno izobraževalni center Novo mesto, program PUM 

Velik ljubitelj glasbe, David Pavlič, je po dveh letih obiskovanja vzgojiteljske šole popolnoma izgubil motivacijo in željo, da bi šolanje zaključil. Pomoč je poiskal v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto. Vključenost v program Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM) mu je pomagala najti pot iz osebne krize in ga usmerila na novo pot. Našel je nove prijatelje, novo zaposlitev in si zastavil nove življenjske cilje.

David se je sprva vpisal v program biotehniške gimnazije na Kmetijski šoli Grm Novo mesto. Ker ga področje ni veselilo, se je po končanem 2. letniku prepisal na srednjo vzgojiteljsko šolo. Sledile so družinske težave in potreboval je čas za premislek. Odločil se je za podporo mentorjev v programu PUM, ki so mu pomagali pridobiti naziv Vzgojitelj predšolskih otrok in uspešno opraviti poklicno maturo. Njegova izobraževalna učna pot se tu ni končala. Ker je po končanem šolanju hitro našel zaposlitev v vrtcu kot spremljevalec gibalno oviranih otrok, je uspešno opravil vrsto izobraževanj za ta poklic, v katerem zelo uživa. Zaključil je tudi nacionalne poklicne kvalifikacije za maserja.

Danes prostovoljno deluje v okviru društva Sonček - Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine. Vsako leto se udeležuje njihovih kolonij, kjer nudi pomoč in spodbudo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami. Pomaga tudi njihovim staršem in ljudem v širšem okolju. »Njegova predanost temu delu in vedoželjnost dokazujeta, da nobeno vedenje in znanje ni dokončno, zato se splača vlagati energijo in čas v učenje,« je  zapisano v predlogu za priznanja.

Davidova zgodba nas uči, kako pomembno je poiskati pomoč takrat, ko jo zares potrebuješ, in tam, kjer ti jo lahko uspešno nudijo. Ker jo je sam znal poiskati, ga je to pripeljalo do novih ljudi, izzivov, ciljev, zato z veseljem sodeluje tudi pri promoviranju programa PUM.

 
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik