Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2007
Bojan Proje z Raven na Koroškem

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2010

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Program Projektno učenje za mlajše odrasle, Ljudska univerza Radovljica

odgovorna oseba: Mateja Rozman Amon
Predlagateljica: Lili Kozinc 

Ljudska univerza Radovljica (LUR) ima pomembno vlogo na področju izobraževanja odraslih v svoji občini in regiji. Med kakovostnimi izobraževalnimi programi izstopa program Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM), ki ne krepi le vključenih posameznikov, ki so se zaradi osebnostnih ter družinskih težav znašli na robu družbe, ampak spreminja tudi odnos okolice do udeleženih v tem programu.

LUR izvaja program PUM od leta 2000. Vanj je vsako leto brezplačno vključenih do 24 posameznikov, starih med 15 in 25 let, ki niso končali šolanja. Program temelji na projektnem delu, pomemben pa je tudi individualni pristop. Osnovni cilj programa je pripeljati mladostnike nazaj v šolski sistem oziroma povečati njihove zaposlitvene možnosti. Mlade skuša opremiti z oblikami znanja, ki jim pomagajo reševati osebne stiske in negotovosti ter jih spodbuditi, da si zastavijo prave cilje v življenju - se osamosvojijo, odkrijejo speče talente, najdejo zaposlitev in postanejo odgovorni.

PUM Ljudske univerze Radovljica je v zadnjih letih izvedel nekaj odmevnih projektov: posneli so dokumentarec Mladost za ogledalom, filmsko parodijo Kekec se vrača, videospot Rejverski Kekec; z gledališko igro Ljubezen je ljubezen so nastopili v Linhartovi dvorani Radovljica in drugod. Njihovo delo pa ni pritegnilo le domače javnosti, opazili so ga tudi drugod po Evropi. Leta 2010 so PUM Ljudske univerze Radovljica predstavili kot primer dobre prakse v Bruslju, v Radovljici pa so gostili mnoge strokovnjake in predstavnike evropske politike, ki so želeli PUM spoznati ‘v živo'.

Program PUM spodbudno vpliva tudi na javno mnenje. »Vedno več ljudi spoznava udeležence kot uspešne, nadarjene, spodobne. Izginjajo predsodki, da so leni, nesposobni, da iz njih 'nikoli nič ne bo',« je zapisano v predlogu za podelitev priznanja.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik