Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2012
Lilijana Pahor iz Ljubljane

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2007

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Danica Kotnik iz Radelj ob Dravi

Predlagateljica: Irena Pukšič v imenu skupine občanov 
»Zavedati se moramo, da danes preprosti ljudje težko sledijo poplavi informacij in težko najdejo čas za obveznosti, ki jih narekuje sodobni svet /…/ Tu se ponuja priložnost za neformalno izobraževanje, ki po prodornosti in učinku marsikdaj prekaša formalno.« (Iz utemeljitve predloga)

Na obronkih Pohorja in Kozjaka živijo preprosti ljudje, ki pa bi bili prav tako kot vsi drugi radi izobraženi, srečni in predvsem opaženi. V svojih potrebah in stremljenjih so negotovi in manj širokopotezni kot njihovi mestni vrstniki, a če jim je kdo pripravljen prisluhniti in jim ponuditi priložnost, dosegajo prav tako kakovostne rezultate. Danica Kotnik je oseba z velikim posluhom za potrebe teh ljudi. Že od leta 1993 vodi Ljudsko univerzo Radlje ob Dravi, v kateri pa ni le direktorica, temveč – kot edina redno zaposlena – tudi vodja izobraževanja, tajnica in še marsikaj, kar je potrebno, da je odraslim omogočeno kakovostno in prijazno izobraževanje v skladu z načeli vseživljenjskega učenja. Paleto programov je ustanovitelj, Občina Radlje ob Dravi, leta 2004 razširil še na področje mladinskih in turističnih dejavnosti. Danica Kotnik se vseh teh nalog ni ustrašila, temveč jih je sprejela kot izziv, še posebej, ker je zaradi brezposelnosti, nizkih dohodkov in slabe izobrazbene strukture prebivalstva vpis v verificirane izobraževalne programe čedalje manjši, pa naj gre za pridobivanje formalne izobrazbe ali za strokovna usposabljanja (učenje tujih jezikov in računalništva, tečaji za voznike viličarjev in drugo). Jedro ponudbe sestavljajo zdaj programi za kakovostno bivanje v skupnosti in učenje za osebno rast. Sestavljeni so tako, da krepijo zaupanje vase, spodbujajo ustvarjalnost in podjetnost ter omogočajo večjo kakovost življenja v vseh starostnih obdobjih. Ljudska univerza Radlje ob Dravi se pod vodstvom Danice Kotnik že vsa leta udeležuje Tedna vseživljenjskega učenja s programom delavnic, predavanj, seminarjev, pohodov in drugih prireditev. Uvedla je program zgodnjega učenja tujih jezikov, v katerem otroci z igro usvajajo nova znanja. V sodelovanju z MOCIS Slovenj Gradec je odprla dislocirano svetovalno središče. V okviru Centra vseživljenjskega učenja Koroške je odprla točko za samostojno učenje, ki je zelo dobro obiskana, saj je Danica Kotnik osebno obvestila in za učenje navdušila člane društev, zaposlene v delovnih organizacijah in druge.


 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik