Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2018
Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2007

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Društvo Lik iz Izole

(predsednik društva: Zorko Dežjot; člani: Milenka Arsenov, Vida Arhar Čopi, Franka Blaževič, Dare Brezavšček, Barbara Čižmek, Dragana Dada Čurin, Zorko Dežjot, Nevija Perič Falkner, Helena Fafangel, Marica Frančeškin, Vojko Gašperut, Darij Gregorič, Janez Janežič, Stanka Jenko, Irena Jelenčič, Maja Kosem Parac, Vuka Kumar Hiti, Judita Miško, Slavica Nastovski, Marjan Novak Slunjski, Ivan Parovel, Sonja Pišlar, Sonja Povhe, Mira Puhar, Ljubo Radovac, Nada Ramuševič, Ivan Stojan Rutar, Nataša Simsič, Marko Skok, Neli Sluga in Marica Štefančič)
Predlagateljica: Mestna knjižnica Izola 
»Vsak član, ne glede na starost, ki se je vključil v naše društvo, je brez izjeme zelo napredoval v izrazni moči in v tehniki likovnega izražanja.« (Zorko Dežjot, predsednik društva)

V ustvarjalni skupini, željni novih znanj, so se na pobudo Stanke Jenko in Marka Skoka Izolani zbrali že pred več kot tridesetimi leti (1975). Bili so različnih poklicev, z različnim predznanjem na likovnem področju, vsi pa so si želeli, da bi znali na platno ujeti trenutek, da bi usvojili likovno govorico in se z njo izražali. Leta 1976 so se včlanili v Zvezo likovnih skupin Slovenije in se redno udeleževali likovnih kolonij, ki jih je zveza prirejala. Poleg tega se že od samega začetka izobražujejo v skladu z letnim načrtom, ki ga sprejmejo, in pod vodstvom izkušenih mentorjev, akademskih slikarjev, kiparjev, arhitektov in likovnih pedagogov. Njihovi mentorji so bili Sašo Stegovič, Mira Ličen Krmpotič, Jure Cihlar, Anton Flego, Teo Tavželj in Marlene Zorjan. Zbirajo se ob četrtkih v prostorih društva, slikajo, preizkušajo nove tehnike, različne materiale, eksperimentirajo z barvami, spremljajo aktualno dogajanje na likovnem področju in izmenjujejo izkušnje. Udeležujejo se predavanj iz umetnostne zgodovine in srečanj z umetniki, obiskujejo razstave … So polni novih zamisli, med seboj pa dovolj različni, da se dopolnjujejo in se spodbujajo. Obravnavajo in ocenjujejo dela drug drugega in s tem povečujejo tako znanje kot samokritičnost. Seveda ima odločilno vlogo pri tem mentor oziroma mentorica; od leta 2003 jih strokovno vodi likovna pedagoginja Marlene Zorjan. Od začetnega razvijanja likovnih sposobnosti so se ob koncu devetdesetih let pod vodstvom Tea Tavžlja premaknili k iskanju osebne vsebine in tehnike. Potem so do leta 2002 poglabljali znanje na velikih formatih in se učili izražanja prek sodobnih vizualnih medijev (inštalacije). Z izstopom iz ateljeja so mojstrili občutljivost za dogajanje v socialnem prostoru in odgovarjali nanj. Del vsakoletnih razstav so odtlej postavitve na prostem. Nekatere med njimi so postale neločljivi del podobe mesta. K utripu mesta prispevajo tudi z razstavami in tradicionalnim mednarodnim ex tempore. So soustanovitelji Zveze likovnih društev Slovenije. Uspešno sodelujejo na tekmovanju Zlata paleta, še posebej so ponosni na certifikat v letu 2002 in razstavo njihovih del v slovenskem parlamentu.


 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik