Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2010
Alojz Lipnik iz Solčave

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2007

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Ljudska univerza Ptuj

(direktorica: mag. Klavdija Markež)
Predlagateljica: Mestna občina Ptuj 
Ljudska univerza Ptuj je vključena tudi v projekt Equal, da bi pridobila certifikat Družini prijazno podjetje, saj želijo biti prijazni ne le do svojih uporabnikov, pač pa tudi do zaposlenih.« (Iz članka Slavice Pičerko Peklar: Šola s sodobnim upravljanjem)

Tradicija izobraževanja odraslih na Ptuju ima dolge in močne korenine, ki segajo v leto 1925, ko so se pojavili prvi tečaji za odrasle, v prihodnjem letu pa bodo slavili že 70-letnico delovanja ljudske univerze. Na takih temeljih je lahko, a tudi odgovorno graditi prihodnost. Pri Ljudski univerzi Ptuj se tega izziva niso ustrašili. Sledijo najnovejšim dosežkom v stroki in jih uspešno presajajo v svoje okolje. Kakovostnega delovanja ustanove je še posebej vesela ustanoviteljica, Mestna občina Ptuj, ki je dejavna partnerica ljudske univerze. »Ponosni smo na njihove dosežke,« so zapisali, »saj veljajo za primer dobre prakse. Mlada direktorica in sposoben tim, ki ga vodi, so se izkazali z zmožnostjo ne zgolj preživetja, temveč uspešne rasti v izobraževalnem svetu, polnem konkurence.« Razvitost in prilagodljivost izobraževalnega sistema je pomemben dejavnik razvoja. Ptuju je ljudska univerza resnično v oporo, saj ima dobro razvit sistem programov za brezposelne in dvigovanje izobrazbene ravni. Izvajajo programe nacionalnih poklicnih kvalifikacij za poklica Zidar in Socialni oskrbnik ter usposabljanja za sobarice; uvajajo nove srednješolske in višješolske programe, po novem, bolonjskem sistemu izvajajo tudi visokošolski in podiplomski program 3+2 (študij podjetništva v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani je nadgrajen z magistrskim programom Računovodstvo in davčna revizija). V podporo kakovosti življenja v različnih starostnih obdobjih zagotavljajo bogato ponudbo neformalnih oblik učenja, na primer v študijskih krožkih, v programih Usposabljanje za življenjsko uspešnost, v središču za samostojno učenje, svetovalnem središču, borzi znanja in univerzi za tretje življenjsko obdobje. Za boljše počutje udeležencev skrbijo z razvojem sodobnih, uporabnikom prijaznih učnih okolij in uvedbo sodobnih, predvsem računalniško podprtih učnih programov in orodij. Pomembno mesto zavzemajo tudi promocijske dejavnosti, s katerimi skušajo kulturo učenja približati ljudem, predvsem na prireditvah Tedna vseživljenjskega učenja in z objavami v medijih. Ljudska univerza Ptuj je letos deležna že drugega priznanja. Februarja so prejeli posebno Priznanje v izboru za šolo z najsodobnejšim upravljanjem, Q-šola 2007, vključena pa je tudi v projekt Equal, saj želi pridobiti certifikat Družini prijazno podjetje.


 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik