Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2009
Marjan Čenar iz Murske Sobote

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2000

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Štefan Huzjan iz Grosupljega
 
Mentor na daljavo

Štefan Huzjan je dobitnik priznanja za dolgoletno požrtvovalno dejavnost na področju spodbujanja in organiziranja najrazličnejših oblik vseživljenjskega učenja oziroma učenja odraslih. Je človek, ki se zna veseliti nove rasti, posebno še zdaj, ko ta obeta bogate sadove med rojaki, ki jim je namenil zadnja leta svojega dela.

Štefan Huzjan, profesor sociologije, inovator, pobudnik in voditelj vrste ekoloških ter kulturno-izobraževalnih projektov, predvsem niza študijskih krožkov (Naftni muzej, Ekoturizem, Permakultura, Gretje na sonce, Odkrivanje kolesarskih tras) izhaja iz dvojezičnega Dobrovnika. V Pomurju je vodil mednarodne ekološko-raziskovalne tabore, bil je organizator Tedna vseživljenjskega učenja v Dobrovniku, Kobiljem in Lendavi, pa tudi v Grosupljem, tam si je ustvaril dom.

Prebivalci ekonomsko slabo razvitega severovzhodnega roba naše države so mu posebej hvaležni, ker jih nenehno spodbuja ne le k podjetnosti in samorazvoju (pripravil je posebne delavnice za razvijanje okolju primernih podjetniških idej), temveč tudi k odpiranju v svet. Da bi se vzpostavljanja stikov prek najsodobnejših komunikacijskih sredstev lahko naučili prav vsi, ki si tega žele, in da bi zavest odprtosti rasla z mladimi, se je lotil ustanavljanja mreže telehiš (izobraževalno-informacijskih središč, v katerih je odprt dostop do dela z računalniki, do uporabe elektronske pošte, interneta, oblikovanja in posredovanja različnih krajevnih občil), ki ga - poleg matičnih občin - denarno podpira EU s programom Phare Credo.

Prvo telehišo, namenjeno občanom vseh generacij, so odprli 5. maja na Kobiljem, 7. maja v Dobrovniku, celoten Huzjanov načrt pa zajema šest telehiš v šestih občinah, dve izmed njih sta na sosednjem Madžarskem.

Njegovi dosežki dokazujejo, da lahko tudi slabo izobraženi in negotovi ljudje na doslej obrobnih območjih postanejo pomemben dejavnik razvoja.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik