Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2004
Študijski krožek za nemški jezik na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2008

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

Štajerska turistična zveza

(predsednik: mag. Jože Protner)
Predlagatelj: Turistična zveza Slovenije 

Pri Štajerski turistični zvezi se zavedajo, da je za razvoj turizma pomembno tudi vseživljenjsko učenje. Svoje dejavnosti namenjajo ljudem vseh starosti: otrokom v vrtcih, šolski mladini in odraslim, pri tem pa želijo uveljavljati sodobna načela turistične ponudbe, med katerimi je še posebej izpostavljeno varovanje naravne in druge dediščine. V zadnjem obdobju namenjajo posebno skrb promociji poklicev v turizmu. Prizadevajo si, da bi mladi v turističnih dejavnostih odkrili možnosti za načrtovanje karierne poti, za zaposlitve in razvoj. Pri načrtovanju usposabljanj in drugih dejavnosti se povezujejo z lokalnim okoljem in socialnimi partnerji, pomembnimi za razvoj turizma.

V sodelovanju s Komisijo za mladino in izobraževanje pri Turistični zvezi Slovenije razpisujejo natečaje, namenjene otrokom v vrtcih in osnovnih šolah (Narisal sem moje drevo, Moje drevo mi sporoča ipd.), s katerimi promovirajo idejo trajnostnega razvoja v turistični ponudbi. Najboljše prispevke, pridobljene z natečaji, predstavijo na razstavah, poskrbijo pa tudi za objave v javnih občilih. S tem je neformalnega učenja deležna tudi širša javnost, mladi pa pridobijo samozavest in predstavo o možnosti zaposlitev z dejavnostmi v turizmu. Zavzetost Štajerske turistične zveze se kaže tudi v tem, da se je kot regijska turistična zveza prva v Sloveniji odločila za javno promocijo poklicev v turizmu in gostinstvu. Ta naloga se je 'prijela' in ostaja eden izmed stebrov delovanja tudi v prihodnje.

Dejavnosti zveze so zelo pestre tudi za odrasle, predvsem za člane v turističnih društvih. Pri načrtovanju programov izhajajo iz potreb društev, zaradi česar jim tudi uspeva ponuditi take izobraževalne programe, ki so dobro obiskani in je po njih vedno dovolj povpraševanja (npr. fotografiranje, usposabljanje za turistične vodnike po Štajerskem, računovodstvo v društvih). Znanja posredujejo v obliki predavanj, tečajev in seminarjev.

Štajerska turistična zveza s svojimi delom prebuja občutljivost ljudi za kakovostno, naravi prijazno in tudi bogatejšo turistično ponudbo, omogoča boljše poznavanje krajev na svojem območju, navdušuje mlade za iskanje zaposlitvenih možnosti v turizmu, spodbuja sodelovanje in povezovanje. Članom in udeležencem svojih projektov in turističnih akcij omogoča druženje, izmenjavo znanj in dobrih praks, najlepše urejenim krajem pa podeljuje priznanja in tako podpira večjo turistično privlačnost in s tem tudi obiskanost krajev na Štajerskem.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik