Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 1999
Jožica Back iz Radovljice

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja 2010

Priznanje posamezniku/-ci, skupini, društvu, ustanovi, podjetju ali lokalni skupnosti za izjemne strokovne ali promocijske dosežke pri bogatitvi znanja drugih 

AHA EMMI predelava aluminija d.o.o.

direktor: Roman Stegne
Predlagatelj: mag. Brigita Kruder, Ljudska univerza Slovenska Bistrica 

»Ustvarjamo delovno okolje, ki spodbuja učenje. To je okolje, kjer imajo zaposleni občutek pripadnosti ter možnost za osebni razvoj, kjer so za učenje ustrezno motivirani ter primerno nagrajeni za posebne dosežke,« je zapisano v predlogu za priznanja ACS. Uspešno podjetje AHA EMMI v času gospodarske krize ni zmanjšalo vlaganj v novo znanje zaposlenih. Občutek pripadnosti podjetju je s tem le povečeval.

Direktor podjetja, Roman Stegne, je po izboru novinarjev prejel laskavo priznanje Direktor leta 2009. To je le eno od priznanj, ki kaže na uspešnost vodenja. Ljudem daje priložnost, da uresničujejo svoje karierne in osebne cilje. Omogoča jim pridobitev formalne izobrazbe na področjih strojništva, metalurgije, elektroenergetike in ekonomije. Vodje usposablja na najvišjem nivoju v veščinah coachinga, uvaja model kompetenc za boljše spremljanje in načrtovanje kompetenc zaposlenih, redno usposablja na področjih medosebnega komuniciranja, reševanja konfliktov ter osebnega razvoja. Večje število zaposlenih v proizvodnji vključuje v projekt Usposabljanje za življenjsko uspešnost - Moje delovno mesto (UŽU - MDM).

Podjetje v kriznem letu 2009 stroškov za usposabljanje ni zmanjšalo. V času, ko so potrebovali večje število ljudi, ki jih na trgu dela ni bilo, so znali poiskati rešitev.  Zaposlili so brezposelne, ženske slaščičarke, in jih ustrezno usposobili za delo v industriji. Z izgradnjo kotlovnice na lesno biomaso so uspešno rešili tudi potrebo po zmanjšanju izpustov v okolje.

V podjetju AHA EMMI predelava aluminija d. o. o. se zavedajo pomena povezave med učečim se podjetjem in poslovno uspešnostjo. Ob tem pa skrbijo tudi za okolje ter naravno in kulturno dediščino. Vse ukrepe izvajajo skrbno in premišljeno - predvsem pa uspešno.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik