Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2017
Minka Kočevar iz Dragomlje vasi

TVU soustvarjamo

Projekt SLS

Splošni namen projekta Širimo semena učenja (Sowing the Learning Seeds - SLS) je bil povečati udeležbo v izobraževanju odraslih, konkretni cilj pa nadgradnja delujočih mrež, festivalov učenja in drugih promocijskih kampanj. Srečanja strokovnjakov, prostovoljcev in učečih se iz šestih držav: Estonije, Francije, Irske, Madžarske, Nizozemske, Slovenije in Turčije so omogočila izmenjavo primerov dobrih praks, vzpostavitev in krepitev mrež na mednarodni, državni in lokalni ravni ter izdatnejše vključevanje učečih se v promocijske, animacijske in zagovorniške dejavnosti. 

Na načrtovanih šestih srečanjih v obdobju 20102012 smo se sestali nacionalni pa tudi območni in tematski koordinatorji festivalov učenja iz sodelujočih držav. To je bila priložnost za okrepitev slovenske mreže koordinatorjev TVU, saj so njeni predstavniki pridobili nove izkušnje in zamisli, obenem pa tudi izraz priznanja njihovemu dozdajšnjemu delu. Med udeleženci so bili tudi predstavniki učečih se, dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja. Skupno smo izpeljali 28 mobilnosti, 4 več kot načrtovano.

Prvi sestanek je bil v ožjem krogu - nacionalni koordinatorji iz sodelujočih držav smo oktobra 2010 v Franciji oblikovali podrobnejši projektni načrt. Drugo srečanje partnerjev je bilo od 19. do 22. februarja 2011 v Dublinu na Irskem, tretje srečanje pa od 11. do 14. maja v Sloveniji, in sicer v okviru TVU 2011. Četrto projektno srečanje nas je od 5. do 9. oktobra popeljalo v Estonijo. V letu 2012 je bilo peto srečanje organizirano od 12. do 15. marca v Turčiji, zadnje, evalvacijsko, pa od 31. maja do 3. junija na Nizozemskem.

V okviru projekta smo pridelali kar nekaj skupnih izdelkov, med njimi skupno spletno stran, pričevanja učečih se in skupek poročil o tem, kaj smo se na posameznem obisku naučili in kaj bomo prenesli v naša okolja. Vsaka država je v končnem poročilu opredelila še vrsto specifičnih izdelkov. Za Slovenijo so to pregledi stanja za tematski delavnici na temo vključevanja prostovoljcev ter učečih se v festivale učenja, slovensko poročilo SLS ter video o obisku v Turčiji. << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2023 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik