Izbor vsebin
Domov
Predstavitev
Sodelujoči
Prireditve
Priznanja
Za medije
V žarišču
English

Novice
• Vabimo na 23. Andragoški kolokvij
• Vabimo na novinarski konferenci
• Vabimo na nacionalno odprtje TVU 2019

Priznanja 2009
Natalija Planinc iz Pirana

TVU soustvarjamo

Dobitniki priznanj ACS za promocijo učenja in znanja

Priznanje posameznikom/-cam za izjemne učne uspehe in bogatitev lastnega znanja 

Jože Perme iz Grosupljega

Predlagatelj: dr. Zoran Jelenc 

Definicija vseživljenjskega učenja izvira iz prakse. To potrjuje življenje Jožeta Permeta. Na številnih področjih se je izobraževal vse svoje življenje. Paleta njegovega usvojenega znanja je raznovrstna. Z leti jo dopolnjuje in prepleta z novimi vsebinami. Hkrati pa je dejaven upokojenec, ki je za svoje zasluge prejel različna priznanja.

Po končani Vajeniški šoli lesne stroke je v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja delal kot mizar. Med delom je zaključil Ekonomsko srednjo šolo in si pridobil srednješolsko izobrazbo.

Pri 31. letih se je v popoldanskih tečajih naučil nemškega jezika. V vsem tem času je pridobival dodatna znanja na delovnih mestih - kot mizar, računovodja, kasneje kot direktor finančno računovodskega sektorja v podjetju, direktor banke, finančni direktor ter kot direktor finančne službe. S formalnim izobraževanjem je nadaljeval, ko je pri 38. zaključil višješolski študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Še večji korak je naredil po upokojitvi, ko je pri 65. letih z oceno 9 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Visoki poslovni šoli. Istega leta se je tudi samostojno učil angleškega jezika, kar mu je prišlo prav na potovanju na Kubo. Leta 2007 je opravil še intenzivni tečaj prve stopnje angleščine.

Gospod Perme ni napredoval le na poklicnem področju, na področju računovodstva in financ, kjer redno spremlja predpise in zakonodajo, temveč tudi kot dejavni član Čebelarskega društva Grosuplje. Za svoje zasluge je prejel priznanje Antona Janše III. stopnje in odličje II. stopnje.

Njegova življenjska učna pot nazorno prikazuje, kaj pomeni vseživljenjsko učenje - v vseh življenjskih obdobjih in na različnih področjih. »Vse, kar je dosegel, si je ustvaril z uspešnim in nenehnim učenjem. Pri tem ga niso ovirale niti časovne niti krajevne ovire ter različne obveznosti. Niti njegova telesna hiba - slepota na enem očesu od 25. leta starosti,« je zapisal dr. Zoran Jelenc v predlogu za priznanje.
 << Nazaj
 
 
 

Povezujemo se:


Pomembno
Strani smo prenovili.
Nov naslov:
https://tvu25.acs.si

Podprite idejo vseživljenjskega učenja
in TVU na Facebooku:


Uporabite ključnik:
#TVU2019
     
   
 

(C) 1996-2024 ACS, datum zadnje spremembe: 10.06.2019, 15:35 | Pravno obvestilo | Piškotki
Računalniška izvedba: Franci Lajovic, grafična zasnova: David Fartek
urednica: mag. Zvonka Pangerc Pahernik