Parada učenja 2022 – dan učečih se skupnosti

PU2022_zemljevid

​Parada učenja (PU) se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO). V naslednjih letih je bila uspešno izpeljana na okrog 15 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU. Tudi letos je Parada učenja – Dan učečih se skupnosti potrdila svojo osrednjo vlogo v TVU. 17 nosilcev v letu 2022 bo prejelo denarno podporo MIZŠ.

Medtem ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 9. maja do 12. junija) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem), bo Parado učenja odlikovalo zgoščeno dogajanje v središčih mestnih in drugih večjih skupnosti. Izpeljave PU v različnih krajih po Sloveniji bodo organizirane 25. maja 2022.

Verjamemo, da bomo letos lahko sledili temeljni zasnovi PU, tako da bodo dogodki tekli v živo, na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabile stojnice, delavnice, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. PU bo močno podprta tudi z objavami na družbenih omrežjih in v javnih medijih.

Na PU se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Seznam izvedb Parade učenja 2022 z njihovimi nosilci in povezavami na programe

 1. PU Ajdovščina; nosilec LU Ajdovščina: program
 2. PU Črnomelj; nosilec ZIK Črnomelj: program
 3. PU Jesenice; nosilec LU Jesenice: program
 4. PU Kranj; nosilec LU Kranj: program
 5. PU Krško; nosilec LU Krško: program
 6. PU Litija; nosilec IC Geoss: program
 7. PU Medvode (Tržnica znanj); nosilec KD Sejalec umetnosti: program
 8. PU Murska Sobota; nosilec LU Murska Sobota: program
 9. PU Nova Gorica; nosilec LU Nova Gorica: program
 10. PU Novo mesto; nosilec RIC Novo mesto: program
 11. PU Ormož; nosilec LU Ormož: program
 12. PU Rogaška Slatina; nosilec LU Rogaška Slatina: program
 13. PU Slovenj Gradec; nosilec MOCIS Slovenj Gradec: program
 14. PU Slovenska Bistrica; nosilec LU Slovenska Bistrica: program
 15. PU Šmarje pri Jelšah; nosilec Knjižnica Šmarje pri Jelšah: program
 16. PU Žalec; nosilec UPI – LU Žalec: program
 17. PU Zagorje ob Savi; nosilec Zasavska ljudska univerza: program

Dogodki TVU, povezani s to skupno akcijo TVU 2022, so na voljo tukaj.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content