Dobitniki priznanj iz zgornje Vipavske doline

Skupinski portret dobitnikov priznanj na Nacionalnem odprtju TVU 2024, 10. maj, Koper

Foto: Blaž Lenček

Kreativna zasnova videoposnetkov: dr. Tina Mržek, Ljudska univerza Koper

Produkcija: Dean Grgurica, Studio d’Or

Izdajatelj: Andragoški center Slovenije, zanj: dr. Nataša Potočnik, direktorica

Financer: Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje

Primerno predvajanje: Nacionalno odprtje TVU, Koper, 10. maja 2024

Slobodan Simič – Sime

Avtor številnih knjig, fotograf, modelar, zbiratelj z izjemno bogato zbirko starih predmetov, snovalec največjega bodočega muzeja slovenskega turizma, ki si z vsem srcem prizadeva za ohranjanje kulturne dediščine Pirana, in pobudnik ideje o zaščiti mediteranskega načina življenja.

Ainura Seisembayeva

Strastna zagovornica učenja, ki je s trdim delom in vztrajnostjo premagala vse jezikovne in kulturne ovire ter si v le nekaj letih ustvarila novo pot izven rodnega Kazahstana.

Alenka Grželj

Dolgoletna direktorica Ljudske univerze Koper, aktivna tudi v Zvezi ljudskih univerz Slovenije. Neprecenljiv je njen prispevek k razvoju vseživljenjskega učenja – med drugim v okviru Andragoškega centra Slovenije. Angažirana zagovornica izobraževanja ostaja tudi po upokojitvi.

KRU.T – Krožek za kulturno, športno in podporno udejstvovanje

Ena redkih dvojezičnih organizacij, ki že 40 let aktivno deluje na področju vseživljenjskega učenja na širšem območju mesta Trst. Društvo je v slovenski skupnosti v Italiji nepogrešljivo pri spodbujanju preventive, izboljšanja kakovosti življenja in izobraževanja odraslih.

Fotografska skupina Andragoškega društva Morje Univerze za tretje življenjsko obdobje Izola

Fotografska skupina deluje že 18. leto. Njeni člani v tretjem življenjskem obdobju ustvarjajo navdihujoče fotografske podobe raznolikih motivov v različnih tehnikah, ki so na ogled širom Slovenske Istre.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content