Nacionalno odprtje TVU 2021 | Lendava

Izziv organiziranja nacionalnega odprtja TVU 2021 je tokrat sprejela Ljudska univerza (LU) Lendava. Pri tem sodelujejo z Andragoškim centrom Slovenije in imajo podporo Občine Lendava in štirih drugih občin (Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje in Turnišče) ter Pomursko madžarske samoupravne narodne skupnosti, Zveze za razvoj romske manjšine RS – Preporod, Zveze Romov Slovenije in Inštituta za romološke študije, izobraževanje in kulturo.

Zavzeti sodelavci LU Lendava pripravljajo večkulturno in večjezično prireditev, ki bo povezovala več narodnosti in skupnosti. Na pobudo ACS so segli še širše in v sodelovanju z drugimi koordinatorji v pomurski regiji izbrali pet zglednih učečih se, ambasadorjev vseživljenjskega učenja. Predstavili jih bodo z videoportreti, srečali pa jih bomo tudi v živo. Nadejamo se lahko pestrega kulturnega programa in spremljevalnih dejavnosti, kar nam bo omogočilo, da bolje spoznamo to prelepo mesto ter ljudi in kulturo pomurske regije.

Slovesna prireditev državnega značaja bo 3. septembra 2021 ob 11. uri v Gledališki in koncertni dvorani Kulturnega centra Lendava, Trg Györgya Zale 1, Lendava.

Pred slovesnostjo bo ob 9.30 novinarska konferenca; glej program.

Prireditev bo potekala skladno z ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, veljavnimi na dan prireditve. Pred Kulturnim centrom bo od 9. ure dalje organizirano brezplačno hitro testiranje za covid-19.

Program odprtja

(prenesite program v PDF obliki)
Spremljevalni program odprtja – urnik (PDF)

Posnetek dogodka (Youtube)

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content