Prireditev TVU 2024

noč v knjižnici

Nekaj učencev prvih in drugih razredov bo za nagrado, za narejeno bralno značko, preživelo večer v knjižnici. Branje v Sloveniji upada, otroci slabo berejo, niso bralno pismeni. Otroke lahko spodbudimo k večjemu branju tudi z nagradami za največ prebranih knjig. Tako bomo nekaj učencev, ki so do zaključka bralne značke (2. 4.) prebrali največ knjig, nagradili z posebnim večerom, preživetim v knjižnici.
Tema letošnjega večera v knjižnici bo ekologija. Zvečer se bomo zbrali v knjižnici, se pogovorili o planu za tisti večer. Za začetek bomo prebrali knjigo Mojice Bonte Dobrodošel v vodnem kraljestvu. Ker je v knjigi en kup neznanih imen rastlin in živali ob vodah in v vodah, se bomo podali na lov za neznanimi besedami. Raziskovali in učili se bomo o rastlinah in živalih, ki so omenjene v knjigi.
Sledi večerja – presenečenje: pica.
Nato bomo še ustvarjali. Ker je tema Ekologija, bomo v papirnat lonček posadili seme, da bomo tudi mi nekaj pripomogli k bolj zelenemu planetu. Raziskovali smo rastline in živali ob vodah, ker pa mi živimo na Barju imamo poleg vode tudi travnike. Ustvarjali bomo travnik. Osnova (trava) bo na časopisnem papirju, rože bodo pobarvane s flomastri, prav tako pisani metulji. Ptički pa bodo narejeni iz odpadnega blaga.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ig, Osnovna šola Ig
Datum: 23. 5. 2024
Čas dogodka: od 17.30 do 20.30
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Petra Strelec
Telefon: 031 805 992
E-naslov: petra.strelec@osig.si
PRIREDITEV IZVAJA
Osnovna šola Ig
Troštova 24, 1292 Ig
Telefon: 01 2802-340
E-naslov: tajnistvo@osig.si
Spletna stran: http://www.osig.si/
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content