Prireditev TVU 2024

Bralni klub ZRSZ, OS Maribor

Spletni bralni klub je prostor srečevanja in skupnega doživljanja (poglobljenega) branja, ki nas bogati na različnih ravneh. Branje zdravi, razvedri, sprosti, uči, nam daje navdih pa tudi smernice za osebni razvoj. Je tudi odmik ali včasih celo umik, v katerem zberemo moči. Je premišljevanje o prebranem v skupini.
V okviru Tednov vseživljenjskega učenja se bomo v spletnem bralnem klub ZRSZ Območne službe Maribor preko spletne povezave MS Teams srečali trikrat po 45 minut. Uvodno srečanje (17.5.) bo namenjeno kratki predstavitvi knjige »Berem, da se poberem« Mihe Kovača in pogovoru, kaj izgubljamo, če ne beremo. Postavili bomo cilj, da v času do drugega srečanja (29.5.) preberemo vsaj 5 razlogov, zakaj branja ne moremo nadomestiti z dnevnim »skrolanjem« po instant vsebinah, videih ipd. Tretje in zadnje srečanje (12.6.) pa bo namenjeno sodelujočim v spletnem bralnem klubu; vsebini knjige, ki je v nas sprožila vprašanja, skrhala predsodke, nas (o)brusila in vodila v nova razmišljanja.
Prednost in posebnost bralnega kluba je, da se nam lahko pridružite od vsepovsod – izza delovne mize, iz udobja doma, iz najljubše kavarne…. Potrebujete samo dostop do interneta, računalnik ali telefon s kamero in mikrofonom ter nekaj osnovnih računalniških spretnosti.

PRIJAVA: Na spletni bralni klub se prijavite tako, da svoj ime in priimek ter e-poštni naslov pošljete na: alenka.lobnikar@ess.gov.si in 2 dni pred srečanjem prejmete vabilo (povezavo) na dogodek.
Rok za prijavo: 3 dni pred izvedbo srečanja (tri srečanja: 17.5., 29.5., 12.6.)

NAČIN IZPELJAVE
Prek medijev/na daljavo
 • video/avdio dogodek (npr. Zoom, MS Teams, Skype)
  TERMIN PRIREDITVE
  Lokacija dogodka: Maribor, Zavod RS za zaposlovanje, OS Maribor
  Datum: 17. 5. 2024–12. 6. 2024
  Čas dogodka: od 00.00 do 00.00
  Opomba: Delavnica je namenjena vsem zainteresiranim; zaposlenim na ZRSZ, kot tudi zunanji javnosti
   
  KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
  Alenka Lobnikar
  Telefon: 028402112
  E-naslov: alenka.lobnikar@ess.gov.si
  PRIREDITEV IZVAJA
  Zavod RS za zaposlovanje
  Gregorčičeva ulica 37, 2000 Maribor
  Telefon: 02 235 76 74
  E-naslov: vida.lers@ess.gov.si
  Spletna stran: http://www.ess.gov.si
  Vse prireditve >>
 • The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content