Prireditev TVU 2024

Družabni dogodek za otroke vseh starosti in odrasle v Xcentru

1. PlayX medgeneracijsko igranje družabnih iger z možnostjo udeležitve ustvarjalnih delavnic. V času trajanja PlayX se obiskovalci lahko udeležijo ustvarjalnih delavnic/e po njihovi izbiri.


2. Ustvarjala delavnica Mizarstvo po azijsko: izdelovanje lesenih podstavkov
Udeleženci delavnice bodo spoznali osnove izdelovanja japonskih lesenih ornamentov imenovanih KUMIKO, oziroma mizarske tehnike, ki so tradicionalno uporabljene pri izdelovanju svetilk in oken.

3. Ustvarjala delavnica Origami: umetnost prepogibanja papirja
Na delavnici origamija se bodo udeleženci naučili umetnosti zlaganja papirja in ustvarjanja čudovitih figuric ter geometrijskih oblik pri čemer bodo razvijali svojo natančnost, koncentracijo in kreativnost.


4. Ustvarjala delavnica Moja/Tvoja čustva: razumevanje svojih čustev in osebna rast
Delavnica o čustvih, na kateri se bomo igrali z lutkami, barvali in pobrskali po svojih čustvih. Vsak bo lahko nastopil v kamišibaj gledališču s pošastnim likom, ki ga bo izdelal skupaj z našimi mentorji. Po knjigah art terapevtke Ane Llenas Barva pošast in Dottore delle Emozioni.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Nova Gorica, Xcenter, Delpinova 20, Nova Gorica
Datum: 18. 5. 2024
Čas dogodka: od 09.00 do 13.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Mojca Stubelj Ars
Telefon: +386 51 222 062
PRIREDITEV IZVAJA
GO! 2025 - Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica
Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica
Telefon: 051 514 381
E-naslov: sanja.popov.leban@go2025.eu
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content