Prireditev TVU 2025
Šparglji - kako jih vključiti v obrok: kuharska delavnica
Šparglji veljajo za znanilce pomladi in hkrati tudi za eno najbolj iskanih delikates. Bogati so z vitamini in minerali ter folno kislino. Slovijo kot naravni afrodiziak in so odlično živilo za številne diete. Šparglji, ki jih nekateri imenujejo tudi beluši, so zelenjava s posebnim okusom, ki je odvisen predvsem od kakovosti pridelave. V osnovi poznamo divje in gojene šparglje, pri čemer divji tako po okusu kot tudi po sestavinah močno presegajo gojene. Pripravljamo jih s testeninami, v juhah, rižotah, omletah in pitah.
Na kuharski delavnici bomo pripravili okusno kosilo; puranjo rolado s šparglji v smetanovi omaki.
Datum: 22. 5. 2025
Čas dogodka: od 09.00 do 11.00
Opomba: Obvezne prijave na slavica.javornik@siol.net
Telefon: 041 726 489
E-naslov: slavica.javornik@siol.net
Slake 7, 3254 Podčetrtek
Telefon: 041 324 203
E-naslov: slavica.javornik@siol.net
Vse prireditve >>
Na kuharski delavnici bomo pripravili okusno kosilo; puranjo rolado s šparglji v smetanovi omaki.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebnoTERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Kozje, Knjižnica Kozje, Kozje 150, 3260 KozjeDatum: 22. 5. 2025
Čas dogodka: od 09.00 do 11.00
Opomba: Obvezne prijave na slavica.javornik@siol.net
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Slavica JavornikTelefon: 041 726 489
E-naslov: slavica.javornik@siol.net
PRIREDITEV IZVAJA
Gea osebne storitve, Sergeja Javornik s.p.Slake 7, 3254 Podčetrtek
Telefon: 041 324 203
E-naslov: slavica.javornik@siol.net
Vse prireditve >>