Prireditev TVU 2025

Šparglji - kako jih vključiti v obrok: kuharska delavnica

Šparglji veljajo za znanilce pomladi in hkrati tudi za eno najbolj iskanih delikates. Bogati so z vitamini in minerali ter folno kislino. Slovijo kot naravni afrodiziak in so odlično živilo za številne diete. Šparglji, ki jih nekateri imenujejo tudi beluši, so zelenjava s posebnim okusom, ki je odvisen predvsem od kakovosti pridelave. V osnovi poznamo divje in gojene šparglje, pri čemer divji tako po okusu kot tudi po sestavinah močno presegajo gojene. Pripravljamo jih s testeninami, v juhah, rižotah, omletah in pitah.
Na kuharski delavnici bomo pripravili okusno kosilo; puranjo rolado s šparglji v smetanovi omaki.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Kozje, Knjižnica Kozje, Kozje 150, 3260 Kozje
Datum: 22. 5. 2025
Čas dogodka: od 09.00 do 11.00
Opomba: Obvezne prijave na slavica.javornik@siol.net
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Slavica Javornik
Telefon: 041 726 489
E-naslov: slavica.javornik@siol.net
PRIREDITEV IZVAJA
Gea osebne storitve, Sergeja Javornik s.p.
Slake 7, 3254 Podčetrtek
Telefon: 041 324 203
E-naslov: slavica.javornik@siol.net
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content