Prireditev TVU 2024

Učenje igranja šaha

Na delavnici se bomo učili osnove igranja šaha za začetnike.

Ko igramo šah, so naši možgani izzvani, da se logično odzivajo, razvijajo prepoznavanje vzorcev, sprejemajo odločitve tako vizualno kot analitično ter preizkušajo naš spomin. Šahiranje je v najmanjši meri zabaven način preživljanja prostega časa in predvsem dobro orodje za socializacijske procese. Prednost je tudi v tem, da v šahu lahko uživajo osebe vseh starosti in gibalno ovirane osebe. Tudi če je šah neznanka, lahko učenje nove veščine prinese koristi za zdravje in dobro počutje udeleženih – šah je hrana za možgane in obliž za dušo.

Šahovska igra je zato že dobro desetletje stalnica v našem društvu. Uradno šahovske delavnice izvajamo vsak torek med 12.00 in 14.00, a ga obiskovalke in obiskovalci dnevnega centra igrajo praktično vsak dan. Redno se udeležujemo tudi šahovskih turnirjev. Na njih sodelujejo nam sorodne organizacije – Svit, Stigma, Zdrava pot in Šent. Turnirji so na sporedu dvakrat letno, udeleženci pa si izmenično delimo organizacijo tekmovanj. V časopisu Kralji ulice v rubriki Kravžljanje možganov redno objavljamo tudi šahovske uganke.

»Družabne igre so lahko zabavne in zahtevne, a če nas zanima dejansko ohranjanje možganske kondicije, potem so najboljši miselni športi (šah), ki hkrati spodbujajo vseh šest kognitivnih področij možganov in so za nas najbolj koristni.« (Michael Ciamarra, FIDE šahovski trener, 2013)
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Ljubljana, Društvo kralji ulice Zok, Društvo Sferikon (Pražakova ulica 6 - 1000 Ljubljana)
Datum: 14. 5. 2024
Čas dogodka: od 11.00 do 13.00
Opomba: Vabljeni vsi odrasli.
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Tim
Telefon: 031 489 207
E-naslov: bucartim@gmail.com
PRIREDITEV IZVAJA
Zavod za razvoj socialne vključenosti Odprte karte
Kekčeva ulica 22, 1000 Ljubljana, 1000 Ljubljana
Telefon: 031489207
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content