Prireditev TVU 2025
Kuharska delavnica- Tradicionalne Knapčeve jedi
Na delavnici bomo raziskovali rudarsko kulinariko in kuhinjo naših babic. Udeleženci bodo pripravili tri tradicionalne jedi: zaroštan močnik, preprosto in nasitno juho, značilno za rudarsko okolje, fanikohen, ocvrte krompirjeve palačinke kot glavno jed ter babičino jabolčno pito, sladico, ki s svojimi okusi prebuja spomine na otroštvo in domačo toplino.
Namen delavnice je ohranjanje kulinarične dediščine, spoznavanje preprostih, a bogatih okusov preteklosti ter prenos znanja o tradicionalnih jedeh na mlajše generacije.
Datum: 12. 5. 2025
Čas dogodka: od 13.00 do 14.30
Opomba: /
Telefon: 040451935
E-naslov: pusnik.ana90@gmail.com
Krmelj 104, 8296 Krmelj
Telefon: 078185750
E-naslov: os.krmlej@guest.arnes.si
Spletna stran: https://www.oskrmlej.si
Vse prireditve >>
Namen delavnice je ohranjanje kulinarične dediščine, spoznavanje preprostih, a bogatih okusov preteklosti ter prenos znanja o tradicionalnih jedeh na mlajše generacije.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebnoTERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Krmelj, Osnovna šola KrmeljDatum: 12. 5. 2025
Čas dogodka: od 13.00 do 14.30
Opomba: /
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Ana PušnikTelefon: 040451935
E-naslov: pusnik.ana90@gmail.com
PRIREDITEV IZVAJA
Osnovna šola KrmeljKrmelj 104, 8296 Krmelj
Telefon: 078185750
E-naslov: os.krmlej@guest.arnes.si
Spletna stran: https://www.oskrmlej.si
Vse prireditve >>