Prireditev TVU 2025

Kuharska delavnica- Tradicionalne Knapčeve jedi

Na delavnici bomo raziskovali rudarsko kulinariko in kuhinjo naših babic. Udeleženci bodo pripravili tri tradicionalne jedi: zaroštan močnik, preprosto in nasitno juho, značilno za rudarsko okolje, fanikohen, ocvrte krompirjeve palačinke kot glavno jed ter babičino jabolčno pito, sladico, ki s svojimi okusi prebuja spomine na otroštvo in domačo toplino.
Namen delavnice je ohranjanje kulinarične dediščine, spoznavanje preprostih, a bogatih okusov preteklosti ter prenos znanja o tradicionalnih jedeh na mlajše generacije.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Krmelj, Osnovna šola Krmelj
Datum: 12. 5. 2025
Čas dogodka: od 13.00 do 14.30
Opomba: /
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Ana Pušnik
Telefon: 040451935
E-naslov: pusnik.ana90@gmail.com
PRIREDITEV IZVAJA
Osnovna šola Krmelj
Krmelj 104, 8296 Krmelj
Telefon: 078185750
E-naslov: os.krmlej@guest.arnes.si
Spletna stran: https://www.oskrmlej.si
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content