Prireditev TVU 2025
Od kakava do čokolade
Učenci naše šole se bodo lahko udeležili posebne delavnice od kakava do čokolade. V tej zanimivi in sladki delavnici bomo skupaj odkrivali, kako nastane čokolada – od začetnega kakavovega zrnja do končnega sladkega izdelka, ki ga vsi obožujemo. Učenci bodo imeli priložnost:
- Spoznati zgodovino čokolade: Kako je čokolada nastala in kako so jo uporabljali v različnih kulturah?
- Preizkusiti različne vrste čokolade: Učenci bodo okušali različne vrste čokolade (temno, mlečno, belo) in izvedeli, kako se razlikujejo glede na sestavine in okus.
- Uživati v pokušini kakavovih napitkov: Na delavnici bodo učenci imeli priložnost poskusiti različne kakavove napitke in odkriti, kako se okus spreminja glede na količino sladkorja, mleka in kakava.
- Spoznati postopek izdelave čokolade: Učenci bodo izvedeli, kako se kakavova zrna obdelujejo in kako nastane čokolada, ter si ogledali, kateri so ključni postopki pri proizvodnji.
- Zabava in učenje: Delavnica bo polna zabavnih aktivnosti, ki bodo učencem omogočile, da se naučijo o čokoladi na interaktiven način.
Delavnica bo polna učenja, okušanja in seveda, sladkih presenečenj. Vsak udeleženec bo odšel domov z novimi informacijami o čokoladi in njenem nastanku, pa tudi s sladkim okusom na ustnicah
Datum: 21. 5. 2025
Čas dogodka: od 13.00 do 14.00
Telefon: 03 757 36 30
E-naslov: andreja.recnik@osloce.net
Šolska ulica 5, 3215 Loče pri Poljčanah
Telefon: 037573631
E-naslov: info@osloce.si
Spletna stran: http://www.osloce.si
Vse prireditve >>
- Spoznati zgodovino čokolade: Kako je čokolada nastala in kako so jo uporabljali v različnih kulturah?
- Preizkusiti različne vrste čokolade: Učenci bodo okušali različne vrste čokolade (temno, mlečno, belo) in izvedeli, kako se razlikujejo glede na sestavine in okus.
- Uživati v pokušini kakavovih napitkov: Na delavnici bodo učenci imeli priložnost poskusiti različne kakavove napitke in odkriti, kako se okus spreminja glede na količino sladkorja, mleka in kakava.
- Spoznati postopek izdelave čokolade: Učenci bodo izvedeli, kako se kakavova zrna obdelujejo in kako nastane čokolada, ter si ogledali, kateri so ključni postopki pri proizvodnji.
- Zabava in učenje: Delavnica bo polna zabavnih aktivnosti, ki bodo učencem omogočile, da se naučijo o čokoladi na interaktiven način.
Delavnica bo polna učenja, okušanja in seveda, sladkih presenečenj. Vsak udeleženec bo odšel domov z novimi informacijami o čokoladi in njenem nastanku, pa tudi s sladkim okusom na ustnicah
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebnoTERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Loče, Osnovna šola Loče, Šolska ulica 5, 3215 LočeDatum: 21. 5. 2025
Čas dogodka: od 13.00 do 14.00
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Andreja TomplakTelefon: 03 757 36 30
E-naslov: andreja.recnik@osloce.net
PRIREDITEV IZVAJA
Osnovna šola LočeŠolska ulica 5, 3215 Loče pri Poljčanah
Telefon: 037573631
E-naslov: info@osloce.si
Spletna stran: http://www.osloce.si
Vse prireditve >>