Prireditev TVU 2024

Delavnica Kaligrafije I.

Delavnica kaligrafija je posebej priporočljiva za tiste učence in učenke, ki se želijo seznaniti z umetnostjo lepopisja. Na delavnici se bodo seznanili z osnovnimi potrebščinami, ki so potrebne za začetek pisanja in sicer: kaligrafska peresa, peresnik in tuš oz. ink in pa osnovno karakteristiko pisanja lepe okrogle pisave, ki se najpogosteje uporablja za začetnike. Ob učenju veščin pisanja in ob vajah kaligrafije razvijamo koncentracijo in sposobnost za vizualizacijo. Ob potezah peresa v določeni smeri prepoznavamo detajle posameznih črk in tako razvijamo sposobnost pozornosti.

Ta veščina ročnega izražanja je posebej primerna za otroke, pa tudi odrasle, ki v svetu polnem digitalne tehnike nimajo možnosti izvajati ročnih spretnosti in tako skozi zabavo razvijati sposobnost osredotočanja misli in predvsem potrpežljivosti.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Žužemberk, OŠ Žužemberk
Datum: 13. 5. 2024
Čas dogodka: od 07.30 do 08.15
Opomba: /
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Helena Smrke
Telefon: 068128862
E-naslov: helena.smrke@guest.arnes.si
PRIREDITEV IZVAJA
Osnovna šola Žužemberk
Baragova cesta 1, 8360 Žužemberk
Telefon: 07 308 7022
E-naslov: tajnistvo-os.zuzemberk@guest.arnes.si
Spletna stran: http://www.oszuzemberk.si/
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content