Prireditev TVU 2022

Bitcoin – digitalni denar


Razumevanje Bitcoina je podlaga za razumevanje ostalih kriptovalut in če igraš igro, ki je ne razumeš, obstaja velika verjetnost, da boš v njej izgubil. Med nami so osebe, ki investirajo v kriptovalute z željo po hitrem zaključku, spet drugi s futuristično napovedjo, da bodo v bližnji prihodnosti postale vodilno monetarno sredstvo.


Ampak kdo sploh stoji za sistemom kriptovalut?

Kaj pomeni decentralizacija? Je investiranje varno in zakaj?

Kdo so rudarji in kaj pomeni blockchain?

Kljub temu, da se vedno več oseb odloča svoja sredstva vlagati v digitalne žetone, le redki za res razumejo ozadje njihovega delovanja.
Zato še preden sprejmeš odločitev naložbe svojih prihrankov v Bitcoin, Ethereum, Solano ali Cardano poskrbi, da zares razumeš osnove kriptosveta in šele nato suvereno vstopi na investicijski trg.

S tem namenom pripravljamo predavanje na katerem nam bo Andrej P. Škraba, ki je strokovnjak na blokchain področju, pomagal razložiti neznanke s katerimi se srečujemo, ko beseda nanese na kriptovalute.

Večina mladih Andreja pozna, kot ustanovitelja in kreatorja matematičnih videorazlag na portalu Astra.si. Na stran je do zdaj naložil okoli sto ur različnih matematičnih izzivov, od preprostega seštevanja in deljenja do zapletenih matematičnih teorij, s katerimi se spopadajo v zadnjih letnikih gimnazij.

Vendar Andrej, primarno uporablja matematiko za razlago sveta, svojo kariero pa že desetletje razvija na visokotehnološkem trgu, kjer mu le-ta pomaga pri analitičnem in numeričnem pristopu za izboljševanje produktov. Andrej je globok mislec, odličen govorec in poznavalec področja.

Zato ne zamudi priložnosti za širitev svojih obzorij.


#sikrejdi za novo znanje?


Brezplačne prijave na obrazcu:
https://forms.gle/d9QzjJgMjB2pZ6ud7

Pohiti, število mest je omejeno!


NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Murska Sobota, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, Zvezna ulica 10, 9000 Murska Sobota, Slovenija
Datum: 14. 5. 2022
Čas dogodka: ob 10.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Alen Lončar
Telefon: 070 674 759
E-naslov: alen.loncar@kps.si
PRIREDITEV IZVAJA
Klub prekmurskih študentov
Zvezna ulica 10, 9000 Murska Sobota
Telefon: 070 674 759
E-naslov: info@kps.si
Spletna stran: https://kps.si/
Vse prireditve >>