Prireditev TVU 2022

Podnebna freska - junior

Društvo stezosledcev vabi na delavnico globalnega učenja za naslovom Podnebna freska – junior, ki bo potekala na Obretanovem na Uršlji Gori, 26. julija 2022 od 10. ure dalje. Delavnica je primerna za osnovnošolske otroke, dobrodošli pa tudi ostali.

Gre za zabavno 3-urno delavnico ozaveščanja o podnebnih spremembah, med katero se s pomočjo kart »vzrokov« in »posledic« globalnega segrevanja izrisuje freska, ki omogoča globalni pogled na težave in izzive na podlagi zbirnega 5. poročila Medvladnega odbor za podnebne spremembe (IPCC).

Globalna freska omogoča vsem, da se izobrazijo o znanstvenih osnovah podnebja in usposobijo za razumevanje razmer, hitro ukrepanje in skupno sprejemanje sprememb.

Interaktivna in vključujoča delavnica globalnega učenja poteka v sklopu projekta Climate Of Change, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij, v Sloveniji Platforma SLOGA. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) ter Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Uršlja Gora, Obretanovo, 2394 Uršlja Gora
Datum: 26. 5. 2022
Čas dogodka: od 10.00 do 13.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
MaryEllen Ramasimanana Virtič
Telefon: 041 795 419
E-naslov: stezosledec@gmail.com
PRIREDITEV IZVAJA
Društvo stezosledcev
Njegoševa 15, 1000 Ljubljana
Telefon: 041 761 876
E-naslov: stezosledec@gmail.com
Spletna stran: http://www.stezosledec.si
Vse prireditve >>