Prireditev TVU 2024

Druženje in pohod na Završki stol v utripu inkluzije

Druženje in pohod na Završki stol v utripu inkluzije
Kratek opis: Prisrčno vabljeni na pohod do Završkega stolpa v Zavrh, vasici v Slovenskih goricah, ki je zasluženo postala del našega planinskega raziskovanja! Dobimo se ob 9. uri na izhodišču - parkirišču ob Pokopališču Voličina, Spodnja Voličina 4, 2232 Voličina, kjer vas pričakujejo vaši sopotniki, vodniki in začetek dogodivščine. Skupaj bomo premagovali pot dolžine približno 8 km, 4 km v eno smer po asfaltni cesti, s skupnim vzponom 140 m. Pot bomo premagovali v prijetnem tempu, s postanki ob zanimivih točkah in v trajanju približno 3 ure.
Inkluzijski pohod je priložnost za celotne družine, posameznike vseh starosti in različne stopnje telesne pripravljenosti ter osebe na invalidskih vozičkih. Na pohodu se različnost izgubi svoj poudarek in na prvem mestu je druženje, uživanje v naravi, veselje do novih doživetij in spoznavanje novih ljudi.
Završki stolp ali Maistrov stolp je naš cilj in obenem nagrada za naš trud. Tam nas čaka ne samo osupljiv razgled na okolico, ampak tudi možnost osvežitve. Na samem vrhu, ob stolpu, si boste lahko kupili osvežilno pijačo. Poleg tega imate možnost obiska gostinskega lokala ter ogleda spominske sobe posvečene velikemu Slovencu, pesniku, intelektualcu in generalu Rudolfu Maistru. Za pot je priporočljivo imeti v nahrbtniku malico in napitke za naa poti, a ne skrbite, saj vas bo na vrhu pričakalo dodatno oskrbo s pijačo. Če vas zanima več o zgodovini stolpa in območja, se lahko pridružite ogledu spominske sobe Rudolfa Maistra. Pridružite se nam na tem čudovitem pohodu, kjer bomo združili gibanje, naravo in kulturno dediščino!
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Zavrh, Maistrov stolp, Zavrh 97, 2232 Voličina
Datum: 23. 5. 2024
Čas dogodka: od 09.00 do 14.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Igor Oprešnik
Telefon: 041985048
PRIREDITEV IZVAJA
Kolesarsko pohodniško društvo Hej gremo naprej
Bantanova ulica 15a, 2506 Maribor
Telefon: 041 985 048
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content