Prireditev TVU 2025
Analiza porekla svežega mesa v javnem zavodu
Javni zavodi v Sloveniji lahko veliko prispevajo k večji potrošnji mesa slovenskega porekla in s tem zagotovijo trajnostno pridelavo in predelavo krme ter hrane v Sloveniji, ohranjanju in razvoju podeželja. Predstavljeni bodo rezultati raziskave analize deklaracij o izvoru mesa dobavljenega v izbrani javni zavod, in sicer podatki kot so: država rojstva, vzreje, zakola in razseka. Sklepne ugotovitve so: javni zavod je v preiskovanih letih nabavil 100 % piščančjega, 96,7 % govejega mesa slovenskega porekla ter 76 % puranjega in 40,6 % prašičjega mesa z oznako vzrejeno in zaklano v Sloveniji. Zapisi na dobavnicah so bili skladni z zakonodajo. Na osnovi analize zbranih podatkov ocenjujemo, da pogodbenih določil z dobavitelji mesa, ki so izbrani preko javnega razpisa, ni potrebno dopolnjevati, saj je sledljivost transparentna.
Datum: 27. 5. 2025
Čas dogodka: od 10.15 do 11.00
Telefon: 041753593
E-naslov: magda.gucek@sc-s.si
Cesta na kmetijsko šolo 9, Šentjur, 3230 Šentjur
Telefon: 03746 29 02
Vse prireditve >>
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebnoTERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Šentjur, Šolski center Šentjur, Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 ŠentjurDatum: 27. 5. 2025
Čas dogodka: od 10.15 do 11.00
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Magda GučekTelefon: 041753593
E-naslov: magda.gucek@sc-s.si
PRIREDITEV IZVAJA
Šolski center Šentjur, Višja strokovna šolaCesta na kmetijsko šolo 9, Šentjur, 3230 Šentjur
Telefon: 03746 29 02
Vse prireditve >>