Prireditev TVU 2025

Analiza porekla svežega mesa v javnem zavodu

Javni zavodi v Sloveniji lahko veliko prispevajo k večji potrošnji mesa slovenskega porekla in s tem zagotovijo trajnostno pridelavo in predelavo krme ter hrane v Sloveniji, ohranjanju in razvoju podeželja. Predstavljeni bodo rezultati raziskave analize deklaracij o izvoru mesa dobavljenega v izbrani javni zavod, in sicer podatki kot so: država rojstva, vzreje, zakola in razseka. Sklepne ugotovitve so: javni zavod je v preiskovanih letih nabavil 100 % piščančjega, 96,7 % govejega mesa slovenskega porekla ter 76 % puranjega in 40,6 % prašičjega mesa z oznako vzrejeno in zaklano v Sloveniji. Zapisi na dobavnicah so bili skladni z zakonodajo. Na osnovi analize zbranih podatkov ocenjujemo, da pogodbenih določil z dobavitelji mesa, ki so izbrani preko javnega razpisa, ni potrebno dopolnjevati, saj je sledljivost transparentna.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Šentjur, Šolski center Šentjur, Cesta na kmetijsko šolo 9, 3230 Šentjur
Datum: 27. 5. 2025
Čas dogodka: od 10.15 do 11.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Magda Guček
Telefon: 041753593
E-naslov: magda.gucek@sc-s.si
PRIREDITEV IZVAJA
Šolski center Šentjur, Višja strokovna šola
Cesta na kmetijsko šolo 9, Šentjur, 3230 Šentjur
Telefon: 03746 29 02
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content