Prireditev TVU 2024

Antarktika z Barbaro Popit

Potopisno predavanje Barbare Popit 

Antarktika – tako oddaljena, tako nedostopna, pa vendarle tako privlačna. To je potovanje po čarobnem svetu ledene celine, skozi katerega se prepleta zgodba o tjulnju, ki je daroval svojo kožo za izdelavo škornjev za majhno deklico, ki jo vedno zebe v noge. Bela prostranstva ledene celine so svet zase. Svet domišljije, umirjenosti, ekstremnih razmer in svet ledene lepote, ki očara še tako zahtevnega popotnika. Svet beline, ki pomirja. (založnik o knjigi)

Kdo je Barbara Popit? Barbara Popit, roj. leta 1960 v Celju, je popotnica, slikarka in pisateljica. V obdobju likovnega ustvarjanja je pridobivala znanja pod vodstvom nekaterih akademskih slikarjev in kiparjev ter imela več samostojnih in skupinskih razstav likovnih del, tako doma kot v tujini. Potovanja so njena strast. Spoznavanje novih dežel, novih ljudi in njihove kulture – to ji daje moč in energijo, sprostitev in umirjanje duha. Številni članki, objavljeni v različnih medijih, ki opisujejo njena doživetja in občutja ob spoznavanju posamezne dežele, ki jo je obiskala, pričajo o njeni ljubezni do pisanja. Je soavtorica knjige Virus idej, ki je nastala v času prvega vala epidemije koronavirusa in zaprtja države spomladi 2020. Leto kasneje je izšel njen knjižni prvenec Poklon Himalaji.

Lepo vabljeni na potopisno predavanje o Antarktiki in njenih lepotah.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
TERMIN PRIREDITVE
Lokacija dogodka: Kozje, Knjižnica Kozje
Datum: 23. 5. 2024
Čas dogodka: od 09.00 do 10.00
 
KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
Andreja Ferlič
Telefon: 041726489
E-naslov: andreja@kspj.si
PRIREDITEV IZVAJA
Knjižnica Kozje
Kozje 150, 3260 Kozje
Telefon: 03 580 1462
E-naslov: andreja@kspj.si
Spletna stran: http://www.kspj.si
Vse prireditve >>
The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility. Skip to content