Prireditev TVU 2022

Vseevropski kongres o globalnem učenju Sveta Evrope

Vseevropski kongres o globalnem učenju Sveta Evrope, ki organiziraJO Center Sveta Evrope Sever-Jug in njegovi partnerji, bo v Strasbourgu v Franciji potekal od 31. maja in 1. junija 2022. Udeležila se ga bo tudi vodja prodročja za globalno učenje pri Platformi SLOGA.

Kongres bo v hibridnem okolju združil deležnike v globalnem učenju, zlasti mednarodne organizacije, vlade, parlamentarce, lokalne in regionalne oblasti, organizacije civilne družbe, pa tudi pedagoge iz Evrope in širše.

Namen vseevropskega kongresa o globalnem učenju je s pristopom sodelovanja olajšati proces medsebojnega učenja, ki vodi do sklopa strateških priporočil, ki spodbujajo usklajevanje zagovorništva globalnega učenja, krepitve zmogljivosti in ozaveščanja na lokalni in nacionalni ravni ter znotraj evropskih in mednarodnih institucij. Namen kongresa je oceniti in okrepiti globalne učne načrte in razvoj politike v Evropi ter poudariti njegov pomen za izvajanje Agende 2030 za trajnostni razvoj in ciljev trajnostnega razvoja ter njen pomen za ublažitev trenutnih izzivov po pandemiji COVID-19, hkrati pa prispevati k povečanju zavezanosti Evropejcev globalnemu učenju in krepitvi večje odpornosti v času krize.
NAČIN IZPELJAVE
Fizično/osebno
Prek medijev/na daljavo
 • video prenos v živo
 • drugo: platforma kongresa
  TERMIN PRIREDITVE
  Lokacija dogodka: Ljubljana, Center Sever Jug Sveta Evrope
  Datum: 31. 5. 2022–1. 6. 2022
  Čas dogodka: od 00.00 do 00.00
  Opomba: Kongres je možno spremljati tudi prek spleta: https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/pan-european-congress-2022
   
  KONTAKTNA OSEBA ZA PRIREDITEV
  Patricija Virtič
  Telefon: 031410550
  PRIREDITEV IZVAJA
  SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč
  Povšetova 37, 1000 Ljubljana
  Telefon: 040 204 464
  E-naslov: info@sloga-platform.org
  Spletna stran: http://www.sloga-platform.org
  Vse prireditve >>